Trabzonspor’un ilk etap kampına teknik direktör Ersun Yanal’ın isteği üzerine ‘sorunlu’ olarak kabul edilen futbolcular katılmamıştı. Başkan Muharrem Usta ile yaptığı toplantıda, “Transfer süreci tamamlanmamış, kafası karışık oyuncuların kampa gelmesi, çalışmalara katılan gençler başta olmak üzere herkesi olumsuz etkiler” ifadelerini kullanarak kararını gerekçelendirmişti. Erkan Zengin, Sefa, Cardozo, N’Doye, Douglas gibi maliyetli yüksek isimler, bu karar paralelinde Slovakya’ya gelmemiş, transfer görüşmelerine ağırlık vermişti.
‘Yapıyı bozmamalıyız’

Bordo-Mavililer’in hocasının kararı ikinci kamp döneminde de değişmedi. Yanal yine konuyla alakalı olarak yöneticilere fikrini aktardı ve “İkinci etap kampımızda da aynı şekilde, gelecek sezon bizimle olma ihtimali az olan futbolcuları istemiyorum. Bırakalım kararlarını versinler. Çünkü eğer yapıyı bir kez zorlarsak devamı gelir” dedi. Bu doğrultuda yine kadroda düşünülmeyen isimlerin takımla beraber Macaristan’a gitmeyeceği ifade edildi.

Erkan bu hafta bitiyor

Yönetimin maliyeti sebebiyle yeni dönemde kadroda düşünmediği oyunculardan Erkan Zengin’in durumu bu hafta netlik kazanacak. Eskişehir Başkanı Halil Ünal ile görüşen ve prensip anlaşmasına varan deneyimli futbolcu, artık tarafların anlaşmasını bekliyor. Gelecek sezon PTT 1.Lig’de mücadele edecek eski kulübünün Süper Lig’e çıkış yolculuğunda pay sahibi olmak isteyen Erkan Zengin’in en kısa zamanda Es Es’in kampına katılacağı ifade edildi.

Gençler için kritik karar

Teknik direktör Ersun Yanal, Slovakya kampına götürdüğü genç futbolcuları çok yakından takip etmiş ve genelinin performansından hayli memnun kalmıştı. Bordo-Mavililer’in hocası, takımdan transfer olması gündemde isimler dışındaki tüm gençleri Macaristan kampına da götürmeyi planlıyor. Burada oynanacak olan hazırlık maçlarında gençlere eşit şans vermeyi düşünen Yanal’ın istediği isimler takımda kalacak.

20 Temmuz’da Trabzon’da

Slovakya kampını önceki gün tamamlayan Trabzonspor’da yeni sezonun ikinci kampı 24 Temmuz’da Macaristan’da başlayacak. Ancak Karadeniz temsilcisi, sahaya 20 Temmuz’da Trabzon’da inecek. Kadroda düşünülen ve ekstra izin verilen futbolcular da burada hazır bulunacak. Fırtına, ardından Macaristan’a geçecek ve 6 özel maç oynayacak.