Trabzonspor Teknikl Direktörü Ersun Yanal bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan açıklamada taraftarlara seslenen Yanal "Değerli arkadaşlar. Kulübümüz her anlamda yeniden yapılanma sürecinin içerisinde. Başarı ve geleceğe dair umut, sahada mücadele eden, maç kazanan bir takımla doğru orantılıdır. 

Sezon başından bu yana her ne kadar işler istediğimiz gibi gitmese, zorluklar yaşasak da bilinmeli ki takımıma sonuna kadar güveniyorum. Bütün oyuncularım uzun vadede bize çok büyük katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bir sürecin içerisindeyiz ve inişli çıkışlı grafikler yaşayabiliriz. Buna “emekleme dönemi” de diyebiliriz. Haliyle yeni kurulan takımımızı herkesin kucaklaması gerekiyor. Finalde takımını sahiplenen, sabreden, inanan ve umutlu olanlar kazanacaktır.

SİCİLİMİZ KÖTÜ


Geçmişteki kötü transfer sicilimiz, kaybolan itibarımız hareket alanımızı daralttı. Kulübümüzün karşılaştığı bu acı durum transfer politikamızı yeniden şekillendirmemize neden oldu. İnce eleyip sık dokuyarak kulübümüzün mali yapısını sarsacak transferlere yönelmedik. 

Bugün Trabzonsporumuz saha sonuçları anlamında eleştiriler alacaktır. Ancak unutulmamalı ki uzun süredir kan kaybetmiş, yıpranıp dağılmış bir yapıyı bir anda toparlamak zor. Bu zor dönemde destek olan herkese teşekkür ediyorum. Zaman zaman bazı futbolcularımıza yönelik çok anlamsız ve abartılı şekilde haksız eleştiriler yapılmakta. Ricam, eleştirilerin ‘hakaret ve aşağılama’ seviyesine ulaşmadan, yapıcı ve motive edici şekilde olmasıdır.  Sonuçta biz, camiamızla birlikte bir kulübümüz. Ve bu kulübün her parçası hepimiz için değerlidir.

SABIR VE SÜKUNET

Sezon başında camiamızdan “sabır ve sükunet” istemiştim. Bunu istememdeki en önemli neden, Trabzonsporumuzun geçiş dönemini en hasarsız ve en mantıklı yerde bitirmesiyle ilgiliydi. 

Bunu başarabilmemiz için camia olarak aynı dili konuşmamız gerekiyor. Takım olmak sadece futbolcu ve teknik ekiple mümkün değildir. Takım olmak, yönetimi, teknik ekibi, taraftarı ve camiasıyla bir bütün olmaktan, altını çizerek tekrar söylüyorum; aynı dili konuşmaktan geçiyor.

“Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı.” Bu ifadeyi kabul etmemek mümkün mü? Geçmişte tarihi başarıların altına imza atmış Trabzonsporumuz yeniden o eski günlerine geri dönecektir. Buna herkesin inanmasını ve geleceğe dair umutlu olmasını istiyorum. Bunu neden söylüyorum? Çünkü uzun bir sürenin ardından hakikaten çok doğru işler yapan bir yönetim görev başında. Yönetimimiz her anlamda kulübümüzü iyi bir noktaya taşırken bizler de takımımızı geleceğe hazırlıyoruz. 

Gelişerek, değişerek, ihtiyaç duyulan yerlere kaliteli, Trabzonspor’u en iyi yerlere taşıyabilecek güçte takviyeler gerçekleştirilecektir. Bu alt yapıya sahip bir takımız.

Değerli arkadaşlar. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bu kaliteyi birlikte düşünen bir takım haline getirdiğimizde göreceksiniz, herkesin beğenerek izlediği Trabzonspor sahada olacaktır. Başta da söylediğim gibi, başarı tek başına gelmez. Biz camiamızla birlikte takımız. Trabzonsporumuza hep beraber sahip çıkarak yeniden yolculuğumuzda yalnız bırakmayalım. Saygı ve sevgilerimle…"