61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPÇÜ - MACARİSTAN _ Trabzonpor yeni sezon hazırlıklarına Macaristan'da devam ederken bu akşam MTK Budapeşte takımı ile karşılaştı. Bordo-Mavililer maçın başınden sonuna kadar üstün götürdüğü karşılaşmayı, Mehmet Ekici, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Ramil'in golleriyle 5-0 kazandı. Trabzonpor'da maçın ardından Teknik Direktör Erun Yanal bir basın toplantısı düzenledi. Yanal burada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Yanal şu şekilde konuştu: 

Kamptan 2 etapta yaptık. Biri daha çok hazırlık. Belirli oyuncuları kazanmak ve çok deneyeceğimiz kazanacaklarımız ortaya çıkıyor. Genç oyunculardan bahsediyrum. Onların da gelişimi tutumu için önemli. Bugün maçtan çok kadronun içinde şekillenip takıma nasıl katkıda bulunacak diye düşündüğümüz oyuncuların performansını analiz etmemiz gerek. Kadroya takviyeler düşünülenler var. Gelemeyenler var gelecek olanlar var. Büyük ihtimalle ayın 13-14’ü gibi bunlar sonuçlanmış olacak. Ondan sonra ki hafta Trabzonspor lige başlayacak. Bu süreçte lig haftası başladığında Trabzonspor’un kadrosu belirlenmiş olacak. Belli imkanlar ve imkansızlar var. Geçen yıllardan kaynaklanan bir birikimin sonucunda zorluklar var. Sayın Başkanın ifade ettiği gibi kadro kurmak konusunda teknik sorunlar olduğundan dolayı bugün ki kadro olmadı.

Bütün hepsinin üstünden gelecek anlayışa ve inanılmaz hoşgörüye sahip camia. 
Bu takım mücadele etmek zorunda. Birinci şart bu. Ondan sonra bu yarışta hep kazanmaya oynayan takımın olacak ama sonuç  konusunda biraz daha telorans olan ortam yaratırsak çok güzel bir süreci başlatmış oluruz. Futbolun geldği nokta belli. Şuan da çok önemli bir sürecin içinden geçiyor. Kulüplerin yapılanması oluşumu, borç alacak durumu, oldukça zor bir dönem olacak. Bu dönem hepimiz tarafından çok iyi yönetilip doğru şekilde yönetilip kulübün geleceğini bu temeller üzerinde yönetmeliyiz.

Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Demokrasinin kazandığı ülkenin bu konuda çok önemli sınav verdiği süreçte herkes üzerine düşeni yaptı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükemitimiz, muhalefet partilerinin ortaya koyduğu süreç çok önemliydi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu nöbeti ülkenin en büyük geleceğini adım attırmak için herşeyimizi yapacağız.  


AYRINTILAR GELİYOR