Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşılaştığı Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 
‘”Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bayağı stresli ve kaygılı dönem geçiriyoruz. Takım olmak, gelen oyuncularla birlikte takımı daha iyi performansa ulaştırmak oldukça zor bir iş. Trabzonspor camiasının beklentileri de çok yüksek. Bunu yapmak için öncelikle bütün taraftar ve camiamızın sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Katılan oyuncularımızın ortaya koydukları futboldan çok, ortaya koydukları kazanma hırsı ve karakterden dolayı onları ayrıyeten tebrik ediyorum. 
Bugün aldığımız 10 kişi ile aldığımız bu galibiyeti, takımın savunmayı iyi yapıp özellikle bizim tehlike bölgemize sokmamak kolay değildi. Bursaspor’da tehlikeli oyuncular var. Yüksek toplar için de yapmaya çalıştılar ama bizim oyuncularımız iyi durdu. Böyle olmayacak. Top hep bizde oynayan takımdık. Genç oyuncularımız var. Oyuncularımızı kazanmak için süreç var. Lütfen herkes Trabzonspor için bu takım olma sürecini biraz daha soluklu takip etsin. Bursaspor iyi takım. Onların da ekip olarak sorunları olabilir ama iyi hücum yapabilen her an skoru değiştirecek oyunculardan kurulu. Biz takım olmak için devam ederek, ikinci yarı için beklenti içindeyiz” diye konuştu. 

N’doye ile kırmızı kartı konuşup konuşmadığına ise Yanal, “N’doye nazik ve kibar oyuncu. Onun bilinç olarak yapacak oyuncu değil. Hakemin takdiri, sonuçta buna karar veriyorlar. Yaralanmaya bu şekilde karar veriyor. Hakemin verdiği karar. Ben önemli olan kartların doğru çıkarılması, inşallah doğru karar vermiştir” dedi. 

Mehmet Ekici’nin kadro dışı kaldığı iddiaları sorulduğunda ise Yanal, “Mehmet Ekici bizim futbolcumuz. Mehmet Ekici ile ilgili bir çok şey konuşuluyor. O bizim oyuncumuz. Bizim içimizde kaldığı süre içinde bizim oyuncumuz. O yüzden netleşecek her hangi bir söylem ve eyleme tanık olmadık. Mehmet Ekici’nin eylem ve söylemde bizim içimizde olmayacak söylemi varsa olmayacaktır” diye konuştu. 

Bunun üzerine Muhabirin Yanal’a, “O zaman kadro dışı haberi yalan oluyor” söylemine Yanal, “Yalan olmuyor. Mehmet Ekici bizim oyuncumuz. Bizim içimizde olan bütün futbolcularla aynı yolda gidiyoruz. Eğer bunda olmak istemiyorsa problem yok” şeklinde yanıtladı.