Galatasaray'ı ligin 8. haftasında deplasmanda 1-0 mağlup ederek bu  sezon üç büyük rakibi karşısında oynadığı ilk maçı kazanan bordo-mavililer, sezon  başında üçüncü kez göreve getirilen Ersun Yanal ile İstanbul deplasmanından yine  galibiyetle dönmenin hesabını yapıyor.

Ersun Yanal ile Galatasaray karşısında başarılı sonuçlar alan  Karadeniz ekibi, deneyimli teknik adam yönetiminde daha önce siyah-beyazlılara  karşı 5 lig maçında galip gelemedi. Bordo-mavililer, bu maçlarda 3 mağlubiyet, 2  beraberlik aldı.

İlk dönemi

İlk olarak 2007-2008 sezonunun 11. haftasındaki Ankaraspor maçıyla  göreve başlayan Ersun Yanal yönetiminde bordo-mavili takım, sezon sonuna kadar  Beşiktaş ile ligde bir kez karşılaştı. İstanbul'da oynanan bu karşılaşmayı  Beşiktaş 3-0 kazandı.

2008-2009 sezonunun 29. haftasına kadar takımı çalıştıran Yanal ile  bordo-mavili takım, söz konusu sezonda Beşiktaş ile sahasında 0-0, deplasmanda  ise 1-1'lik beraberliği bozamadı.

Böylelikle Yanal'ın ilk döneminde Trabzonspor, Beşiktaş karşısında 1  mağlubiyet, 2 beraberlik aldı.

İkinci dönemi

Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in takımdan ayrılmasının ardından  2014-2015 sezonunun 10. haftasındaki Galatasaray maçı öncesi ikinci kez göreve  getirilen Ersun Yanal, sezon sonuna kadar 25 hafta görevde kaldı.

Yanal'ın bu döneminde siyah-beyazlılar ile iki kez karşılaşan  Karadeniz ekibi, rakibinin cezası nedeniyle Konya'da oynanan maçta 3-0, sahasında  2-0 mağlup oldu.

Trabzonspor, teknik direktör Yanal yönetiminde Beşiktaş karşısında 9  gol yerken, sadece 1 gol kaydetti.