Türk futbolunu değerlendiren Karaman, Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın ayrılışı ve takımın kötü performansıyla ilgili konuştu.
3-0’dan 4-3 kaybedilen Alanyaspor maçından sonra Ersun Yanal’ın istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, maçtan sonra alınan ‘Devam’ kararının normal olmadığını söyledi.

İşte Karaman’ın röportajının Trabzonspor bölümleri:

Trabzonspor, Ersun Yanal'la yollarını ayırıp Rıza Çalımbay'ı göreve getirdi. Çalımbay'ın Trabzonspor'u ayağa kaldıracağını düşünüyor musunuz?
Trabzonsporlular bana kızgın geçen seneden. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben çalıştığım takımın haklarını sonuna kadar korurum. Benim söylediğim orada kimseyi itham değil. O gün benim söylediğim ile bugün Trabzonspor taraftarının haykırması aynı. Bazı eksikleri var, ama iyi bir takım, iyi bir taraftarı ve yeni bir stadı var. Onlar da takımlarından saha içinde mücadele bekliyorlar. Teknik adamdan da oyuncu grubundan da bunu bekliyorlar. Mücadele olmayınca da haykırıyorlar. Alanyaspor maçı, 3-0'dan 4-3 oluyor. Futbolda böyle skorlar var. Niye oluyor bu? Sen mücadele etmezsen rakip seni yener. Ersun hocayı da düşündüğün zaman çok zor bir durum. Son 6-1'lik maç. Çekişme var, taraftar grupları sosyal medyada atışıyor. Bunlar hep prestij. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Trabzonspor'da bu değişiklik, doğru. Takıma olumlu yansıması, havanın değişmesi için.

‘Ersun hocanın yerinde olsam hemen görevi bırakırdım’
Ersun hocanın o maçtan sonra devam etmesi normal bir şey değil. Bu benim şahsi fikrim. Ben olsam görevi hemen bırakırım. Orada devam etmenin bir anlamı kalmaz. Rıza hoca karakterli, çalışkan ve iyi bir hocadır. Antalyaspor'da geçen sene Rıza hoca çok iyi bir performans sergiledi. Trabzonspor da iyi bir takım. Rıza hocanın yapacağı rötuşlarla çok iyi bir performans sergileyeceğine, Trabzonspor'un da yukarı çıkaracağına inanıyorum. Teknik ekibi iyi. Trabzon'da da sevileceğine inanıyorum. Çünkü kendisi Rizespor'da uzun yıllar çalıştı. Karadeniz insanını bilen, deneyimli ve onlarla empati kurabilecek kapasiteye sahip.