Trabzonspor, deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşıyor. Bordo-Mavililerde teknik direktör Ersun Yanal, maç öncesinde yaptığı açıklamada dün akşam Fenerbahaçe kafilesine Rize deplasmanından dönüş yolunda yaşadığı silahlı saldırı olayıyla ilgili konuştu.
Olayı kınayan Yanal, şu şekilde konuştu:
"Akşam meydana gelen insanlık dışı bir saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçe kulübüne çok geçmiş olsun. O olayda yaralanan şoföre acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin yaşadığı bu olay tamamen insanlı dışı. Renkleri olmayan, tarafı olmayan çok çirkin bir saldırı. Bu saldırıdan ucuz kurtulan arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Ülkemizde bu tür hadiselerin son bulmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda çözüme ulaşıp cezaların çekmesini diliyorum.
Futbol üst kimlik. Herkesin çok sevdiği, dünyamıza hayatımıza bir çok öncelik verdiğimiz bir oyun. Bu oyun hepimizin keyfinin neşesi olduğu bir yerde bu şekilde anmak bize üzüntü verdi.
Ara verdikten sonra ligimiz golle geçiyor. Bank-Asya'da çok gollü geçiyor. Bende bugün sahanın içinde kalmak sahanın içinde bu keyfi yaşamak, tabi ki kazanmak istersin. Rakibini saygıyla karşılamak, galip gelsen de mağlup olsan da sonuç ne olursa olsun elini sıkarak ayrılmak, bugüne sevenlerin en büyük arzusu olmalı. Futbol kendi dinamikleri içinde yönetilmesini, kendi dinamikleri içerisinde bu güzellikle ortaya koyacak oyun olarak büyümesini felsefe edinmiş kişiyim. Bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını, futbolun futbol içinde kalmasını temenni ediyorum