61SAAT SPOR SERVİSİ

Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ardından konuşan, Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Kırılma anı o dakikaya kadar. Bariz üstünlüğümüz vardı. 90 dakika 10 kişi ile böyle oynayıp forse etmek, Fenerbahçe gibi bir takıma karşı önemliydi. Oyun planı içinde önemliydi. Kırılma anı penaltı 10 kişi kalmak, geriye düşmek bazı şeyleri dengesini bozuyor. Ama 2-0’dan sonra dengeleri toparlamak adına oldukça zor. Hücum enstrümanı olarak farklı bir takımız. Hem hızlı hücum yapmak için etkili olacak oyunculardan birini kaybettik. Diğer oyuncumuzun performansı düştü. Önde iyi hücum yapacak alternatifimiz kalmadı. Rakibe karşı skoru verdik. Bir önemli konu bugün sahada maç bitiminden sonra Fenerbahçe ile olan bundan önce ki geçmişte yaşananların en azından olmaması.  Sağ duyulu müsabakanın sona ermesi. Taraftarın oyunu ve skoru ve beğenmemesi ile ilgili yorum vardı. Bunlar olması gereken normal öncülerdeydi. Bundan sonra oynayacağımız artık ikinci bir dönem başlayacak. Bu dönemde de hem devre arasında ki takımı daha güçlü hale getirmek için uğraşmaya ve daha dinamik takım olmak gerekiyor. Önümüzde bekleyen zamanda çok fazla mesai harcamaya gerektirecek ve takviyelerle Trabzonspor’u olması gereken yerlere getiririz. Taraftarlarımız sabırsız, bugün stadı doldurdular. Haklı oldukları yer var. Trabzonspor’da çok zor. Zirveye oynayacak oyuncuları bir araya getirmek çok zor. Biz de bunun için uğraş veriyoruz ve yapmaya çalışacağız. 

SUK, İBANEZ VE RAMİL.. 
Suk, İbanez, Ramil ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna, “Gelmeden bir oyuncuyu yollamak çok zor. Performans olarak baktığımız da bu oyunculardan performans alamadık. Zaten bir oyuncumuz çok genç. Diğerlerinin takıma katkısı fazla olmadı. Oyuncu almak gerekiyor ki takımda ki kadroyu değiştirelim. Bunun planlamasını yaparken doğru zamanda doğru hamleleri yapmak lazım. Biz de Trabzonspor’a doğru oyuncuları almamamız gerek. Doğru oyuncuyu alıp belki skor alamazsanız ama önümüzde ki yapıyı oluşturursunuz. Almamız gereken oyuncularımız var ama doğru değilse almamanız gerek” diye konuştu. 

YUSUF, HİÇ DE GENÇ GİBİ DURMUYOR
Yusuf ile ilgili de konuşan Yanal, “İkinci yarı Yusuf genç oyuncu ama bugün belli noktaya geldi. Hem yarışıp hem gelişip skor almak çok zor. Onların herkes tarafından bir konsensüs olması gerek. Yusuf eliyor. Abdulkadir genç oyuncu. Onun için önünde biraz daha zaman var. Ama Yusuf hiç genç gibi durmuyor. Gayet iyi gidiyor. Böyle olursa tabi ki zaman almaya devam edecek” dedi.

Sözlerine karşılaşmanın analizi ile başlayan Yanal 'Oyunun 27. dakakiasına kadar kontrolümüzde geçen bir müsabakaydı. Oyunun kırılma noktası 2. golden sonra hem takımın motivasyonunu hemde oyunu çevirme gücünü etkiledi.
Fenerbahçe takımı görüldüğü üzere hücum gübü yüksek. En azından direncimizi gösterdik. 

VİDEO HAKEME KARŞIYIM

Video hakeme karşıyım . Doğal ortamı yaratmak en büyük görevimiz
Birbirimizi baskı altına alıp futbolu kirletmemeliyiz. Saha dışı kural dışı mücadelerden vazgeçmeliyiz. Bunu böyle kabul edip işi daha iyi hale getirmeliyiz.
Küfür ederek baskı kurarak hakemleri baskı altına alarak bir takım yaptırımlar ile bir yere gelemeyiz.