Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda ağırladığı Akhisarspor karşısında hiç beklemediği bir sonuç aldı ve sahadan 6-1 yenilgiyle ayrıldı.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Travmatik skorlar. Sonucun Trabzonspor’a ve şuan da kurmak istediğimiz oynamak istediğimiz takıma uygun skorlar değil. 1 hafta önce Beşiktaş ile oynadığımız oyun, daha önce ki deplasmanlarda Başakşehir ve Fenerbahçe deplasmanında aldığımız sonuçlar buraya geldiğimizde aldığımız sonuçlar.. Biz büyük takımız böyel davranmak gerekiyor. Bunu yaparken gereğini yerine getirmemiz gereken futbolun kuralları var. Bunlar olmayınca maalesef bu sonuçlar oluyor. Yeni kurulan takım. Takım olmaya çalışan takım. Bunun gibi davranmak ve bunun gibi olmak için bir sürece ve birlikteliği ihtiyaç var. Kaybolan takım olmak olgusunun yarattığı sonuç ortada. Bunu düzeltmek gerekiyor. Bunun düzelmesi gerekiyor” dedi. 
Yanal, düzelmesi adına ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ederek, “Bunun düzelmesi gerekiyor adına ne gerekiyorsa, yönetim, teknik direktörün yapması gereken masaya yatırıp en kısa süre içinde yapmak gerekiyor” diye konuştu. 

Soyunma odasında yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelişi ve neler konuşulduğu sorusuna Yanal, “ Bu bir birimize olan güvenimiz, çalışmada ki iletişimimizde en ufak sorun yok. Bunun olabilmesi için mantıklı akıllı şekilde masaya yatırılması gerektiğini konuştuk. En kısa süre içinde masaya yatırırız. Trabzonspor için alması gereken en doğru karar neyse alınır. Hem oyuncularımızla, hem yönetimimizle çok rahatlıkla her konuyu paylaşıp bu konuda cesur şekilde kararları alıp, takımla ilgili alınan yol kat edilen mesafe takımın bundan sonra ki mesafe her türlü konuda altına imza atacağım, bir birimize olan inancın ve güvenin sonsuz derecede iyi olduğu bir diyalogla çözüleceğini düşünüyorum” dedi. 

Yanal, istifa eleştirilerine ise, “Trabzonspor, 33 - 34 senedir problem yaşıyor demeyim. Bu gerginlik her zaman var. Her zaman üst düzeyde. Bu yarışın içinde olmak istiyor. 33 - 34 senelik bu süreçte yaklaşık 43 tane teknik direktör gelmiş gitmiş. 43 kez bu konuda değişiklikler olmuş. Aynı şekilde oyuncular sirkülasyon oldu. Maalesef bu gibi sorunlar olduğunda hemen sonuç alınmak istenir. Hemen sonuç alınma kadrosu oldukça maliyetlidir. Şu bir gerçek ki şuanda Trabzonspor, çok değerli oyuncuları var. Özellikle Türkiye’de alt yapılar tartışılırken, Türk oyuncular tartışılırken vizyona çıkardığı kazandığı oyuncular var. Bunlar çok kısa sürede futbolun önemli taşlarından olacak. Takım olma sürecini kısa sürede tamamlayacaklar. Transferin başında gelen, başında bir veya iki oyuncu ile ancak takviye edilen, oldukça fazlasıyla zorluklar çekilen, bu zorluklarla üstesinden gelmeye çalışan bir takım. Ben bunun zamana yayıldığında doğru şeyler yapıldığında iyi şeyler olacağını düşünüyorum” diye konuştu.