61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor K. Karabükspor’u Medical Park Arena’da Okay’ın golüyle 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Yeni stadımızda taraftarlarımızla birlikte burası hakikaten çok güzel futbol mabedi haline geldi. Bundan büyük keyif alıyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sahayı doldurup güzelliği yaşatmaya Türk futbolunun çok ihtiyacı var. Biz oyun oynamaya çalışan, pozitif futbol ortaya koymaya çalışan takımız. Bugün ligimizin en iyi mücadele eden takımlardan biriyle oynadık. Zorlayıcı maçlar oynadılar. Bilerek zoru kolaylaştıracak oyunu oynamaya çalıştık. Bir tane pozisyon verdik. Onun dışında pozisyon vererek oynamadık. Pozisyonlar bulduk. Farka gidebilirdik. Bunun balansını yapıp taraftarımıza arkamıza alıp, yeni stadımızda 7)de 0 mağlubiyetle ve 2 gol yemekle hakikaten önemli yükselişimiz var. Oyuncularımızın performansı, her geçen gün kendilerine çok daha güvenli sahaya çıkacak. Elbette inişle çıkışla olacak. Daha iyi oynayabilir miyiz yüzde yüz. Bizim önümüzde çok önemli zaman dilimi var. Önümüzde ki sezon stadı 40 bin seyirci ile doldurup şampiyonluğa oynayacak takımın güveni yaratmak ve bunu sağlamak en büyük amacımız. Bunu yavaş yavaş sağlıyoruz” dedi. 

YUSUF’UN KAÇIRDIĞI POZİSYON
Yusuf’un kaçırdığı pozisyon ile ilgili olarak ise Yanal, “Yusuf’a gelince olacak. Herkes goller kaçırıyor. Rodallega, karşı karşıya kaçırdı. Yusuf boş kaleye kaçırdı. Bunlar olacak. Bunlar futbolda var. Galibiyet galibiyettir. Bunu farklı oyunla, farklı skora gidecek oyun ortaya koymak ve taraftara hissettirmek çok daha önemli. Daha iyi oynayabiliriz. Bunu yapabilecek yüzde yüz kapasitede oyuncular var” ifadelerini kullandı

MAS’IN ARJANTİN MİLLİ TAKIMINA SEÇİLMESİ
Mas’ın Arjantin Milli Takımına seçilmesi ile ilgili olarak ise Yanal, “Mas zaten milli takıma seçiliyordu. Ne kadar önemli oyuncu olduğunu gösterdi. Çok hızlı uyum sağladı. Sanki 40 yıllık Trabzonsporlu gibi. Burada oynamaktan oyuncularımız mutlu. Bu uzun zamandır yaratılan ortam. Mas’da onlardan birisi. Diğer oyuncularımız da gidecek. Bizim milli takımda oynayan oyuncularımızın sayısı fazla. Aslında gidebilecek oyuncu sayısı da fazla. Gençlerle, tecrübeli oyuncular arasında ki miks fazla. Mas’ın dünyanın en önemli takımlarından birinde bizi temsil ediyor olması da Trabzon için gurur verici” dedi.