Spor Toto Süper Ligde Ç. Rizespor ile karşılaşacak Trabzonspor’da, bordo-mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal, maç öncesi konuştu. Yanal, “Bir uzun yolculuk aslında bizim yapacağımız. Ne Galatasaray maçıyla bitti. Çok önemli süreç yaşıyoruz. Bunun güzel örnekleri var. Bunu iyi planlayalım. Bu planlamaya götüren takımların ligde ki durum ortada. Doğru plan yaparsanız, o plana sadık kalırsanız, tabi o planın içinde arızalı parçalar olacak. Onları düzelteceksiniz. 
Bazı ayarlar çekeceksiniz. Futbol artık oyuncuların sahaya çıkıp ortaya koydukları performans değil. Futbol büyük organizasyon. Son 5 yıla baktığımızda çok önemli statlar yapılıyor. Organizasyon kalitesi yüksek yukarı çıkıyor. Yayınca kuruluşun ihalesi var. Rakamlar konuşuluyor. Trabzonspor’da futbolun önemli mihenk taşı. Bizde bunun bilincindeyiz. Bunu yönetmeye idare etmeye çalışıyoruz. Çok büyük destek alıyoruz. Bu aldığımız destek için başta taraftar ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Bu sabrın sonunda mutlaka güzel şeyler olacak” dedi. 
Yanal, Rizespor ile ilgili olarak ise, “Bugün Trabzonspor’un oynayacağı takım önemli istikrarı olup çok önemli sonuçlar alan takım. Ligde o veya bu dememek lazım. Bu tür maçları kazanmak zorundayız. Futboldan taviz vermemeliyiz. Böyle bir maç bizi bekliyor. Keyifli zevkli bir maç olsun” diye konuştu.