Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal son maçlarda bir nevi Fenerbahçe maçının provasını yaparken, Bosingwa'yı Barcelona'daki ''Mascherano'' gibi stoperde deniyordu. Ersun Yanal bu hamlesiyle Fenerbahçe'nin hızlı oyuncularına geride önlem almak isterken adeta kendi taktiğini yaktı.

Akhisar maçında Bosingwa'yı yine bu bölgede deneyen Yanal, Bosingwa'nın ''sert zemini'' bahane göstererek oyundan çıkmak istemesine kayıtsız kaldı. Portekizli yıldız bu isteğinden dakikalar sonra zeminin kurbanı olurken, Fenerbahçe maçında oynamaması da kesinleşti. Ersun Yanal'ın Bosingwa'nın sakatlığından sonra alınan galibiyete rağmen yüzü gülmedi.
Kartal'dan karşı atak!
Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye karşı Bosingwa kozundan olurken, İsmail Kartal ise bu maç için karşı atağa geçti. Emenike'yi bu maça özel olarak hazırlayan Kartal, Trabzonspor maçında arkaya atılan toplarda bu oyuncunun hızından yararlanmayı planlıyor. İsmail Kartal taktik çalışmalarda bunun üzerinde dururken, Bayburt maçında da yıldız oyuncuyu erkenden oyundan alarak taktiğini riske atmadı.
Dev ekranda hazırlık
Öte yandan Ersun Yanal, Trabzpnspor'da göreve geldiğinden bu yana ilk kez twitter hesabından bir mesaj verdi. Trabzonspor’un soyunma odası değil, eğitim odasında çekilen fotoğrafta, Ersun Yanal göreve geldiğindeki ilk maçı analiz ediyor. Yanal, hem eski takımı Fenerbahçe'yi analiz ediyor hem de takımının yaptığı hataları masaya yatırıyor.