Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili kulübün başlattığı yeni dönemde, özlenen takımı ortaya çıkarmak için farklı sistemler üzerinde duruyor.

Bordo-mavili takımın başına geldiği yeni dönemde özlenen Trabzonspor’u ortaya çıkarmak için farklı sistemler üzerinde çalışmalar yapan Teknik Direktörü Ersun Yanal, arzuladığı takımı ve oyun sistemlerini oluşturma yolunda önemli bir mesafe aldı. Kamp döneminden beri yaptığı hazırlık müsabakalarında farklı sistemleri deneyen tecrübeli teknik adam yeni transferlerle birlikte birçok oyuncusunu farklı bölgelerde deneyerek verimlilik düzeylerini yakından gördü. Birlikte hücum yapan ve birlikte savunmayı hızlı yapan bir takım ortaya çıkarmak isteyen Yanal, bu noktada takımla birlikte sürekli bir araya gelerek uyum sorununu kısa sürede çözmeyi hedefliyor.

Müsabaka içinde farklı sistem geçişleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında 4-2-3-1 sistemini benimserken, takımın birbirini daha iyi tanımasının ardından farklı sistemlerle de rakip karşısına çıkacak. Özellikle forvet ve kanat oyuncularının performansları tecrübeli teknik adamın farklı sistemler kullanmasında önemli etken olacak.

Belirli bir sisteme bağlı kalmadan farklı sistemleri oyun içerisinde kullanabilecek bir takım için sıkı bir çalışma temposu içine giren Teknik Direktör Ersun Yanal, bu konuda oyuncularıyla sürekli bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyor. Özellikle iç saha maçlarında rakibi bunaltan baskılı bir oyun anlayışı için ofansif yönü yüksek sistemle rakiplerini ağırlamayı planlayan Yanal, rakibin oyuncu yapısı ve oynadığı sisteme göre de oyuncu dizilişi benimseyecek. Yanal’ın bu sezon daha çok modern futbolun taktikleri olarak nitelendirilen 4-2-3-1 ve 4-3-3 kullanması beklenirken, maçların zorluk derecesine göre daha ofansif veya daha defansif bir takım sahaya sürmesi bekleniyor.