Teknik direktörlük koltuğunu Ersun Yanal'a emanet ederek yepyeni bir kadroyla ligde iyi bir başlangıç yapmak isteyen Trabzonspor sezonun ilk maçında Avni Aker'de Kasımpaşa'yı konuk ediyor. Hüseyin Göçek'in yöneteceği mücadele bordo mavililerin geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal maç öncesi konuştu 'Tüm futbol ailesinin yeni sezonu hayırlı olsun. İstediğimiz arzu ettiğimiz her şey yeni sezon umduğu gibi olsun tabii ki mağlup olanlar cezalı olanlar olacak. Bunların hepsi bir anlayışla taraf olmadan kavga etmeden barışın kardeşliğin ülkemizin çok ihtiyacı olan güzel bir sezon olsun. 
Seyircinin olduğu herkesin birbirine toleransı olduğu bir yıl olsun. Önemli bir kavşaktayız. Mali disiplinin bir takım algısının unsurlarının temelinde başlangıcı bu yıl.
Trabzonspor ne olursa olsun kazanmaya oynayan bir altyapıya sahip.
El betteki çok önemli bir süreç bizi bekliyoruz. Beklentimiz şu ki Trabzonspor’un geçiş dönemini sabır ve sükûnet ile takip etmesi.
İsteriz ki bugünden itibaren depar atalım. Bu sabır ve toleransı camiada hissediyor ve görüyorum.
Bu bize önemli nefes alma sağlayacak. Yeni stadımız ile beraber tüm gücümüz enerjimizi ortaya koyup Trabzonspor’u 50. Yıldan itibaren platforma oturtmak. Başkan Usta olmak üzere yönetim kurlunun düşündüğünü biliyorum.
Herkes kazanmak için oynar bizde onun için sahada olacağız. Kalitemiz var bunu ortaya koyacak oyuncularımız var. Oyuncuları bir araya getirmek aynı dili konuşturmak harmoni yaratmak kolay değil.
Beklenti su  mücadele eden kazanma arzusunu ortaya koyan bir takım istiyor.,
Bizde bu hedefi yakalayıp başarıya koşmak istiyoruz.
Herkesin sempati ile baktığı takım gibi bir futbolu bugün ortaya koyacağız.