Trabzonspor'da Ersun Yanal bir önceki dönemde Manisaspor'da birlikte çalıştığı futbolculardan Selçuk İnan'ı takıma kazandırmış ve oyun planını  bu futbolcunun üzerine kurmuştu. Ersun Yanal'ın Trabzonspor'dan ayrılması ile birlikte Selçuk İnan iyi oyununu sürdürmüş ve Trabzonspor'un Şenol Güneş önderliğinde 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğunda önemli bir rol oynamıştı. 

Ersun Yanal, Trabzonspor'daki ikinci döneminde ise yeni Selçuk İnan olarak Mehmet Ekici'yi belirledi. Bu futbolcunun yeteneklerinin üst düzey olduğunu teknik ekibi ile paylaşan Yanal, "Mehmet Ekici önemli bir yetenek. Sıkışan maçlarda atacağı sürpriz gollerle takıma büyük katkı sağlayabilir. Üstelik duran toplar konusunda da çok büyük bir yeteneği var. Trabzonspor'da sistemin önemli bir parçası Mehmet Ekici olacak." dedi.

Trabzonspor'un yeni oyun  şablonu merakla beklenirken Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Mehmet Ekici hakkındaki bu görüşleri yeni oyun sistemi ile ipuçları da verdi. Bordo mavili takım rakibe baskı uygulayan, skora dönük oyun ile taraftarların beğenisini kazanacak bir yapıda olacak. Ersun Yanal'ın bu sistemine Trabzonsporlu futbolcuların nasıl adapte olup cevap verecekleri merakla bekleniyor.