Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, açıklamalarda bulundu. Doğan, sezona büyük sıkıntılarla başladıklarını belirterek, "13-14 futbolcuyla oynuyor bu takım. Milli ara sonrası Abdülkadir Ömür, Pereira ve Yusuf geliyor. Bence iyi durumdayız. Dünyanın birçok yerinde oynayan Karadenizli, Trabzonlu futbolcu var. Onları araştırıyoruz. Düşük maliyetli oyuncular bakıyoruz. Daha önce kiralık alınan bir oyuncuya ödenen parayı vererek iki tane aldık; Ekuban ve Nwakaeme. Bu kulübü kendi şirketimiz gibi yönetiyoruz" şeklinde konuştu.

BU AY 80 MİLYON TL LAZIM
UEFA lisansı alabilmeleri için bu ay ödemeleri gereken 80 milyon TL'ye yakın borcun bulunduğunu da vurgulayan Doğan, şöyle konuştu: "Borçlu olduğumuz taraflarla görüşüyoruz, taksitlendirme yapmaya çalışıyoruz ve muhataplarımızın sayısı 25'in üzerinde. Mesela biz Sosa ve Kucka'nın parasını ödedik ama transfer yasağı aldık. Eskiden kalan sorunlar. Sen geldin başkası gitti olayını dinlemiyor UEFA."

YENİ NWAKAEME'LER BULURUZ
Doğan, şimdiden transfer çalışmalarına başladıklarını ancak asla hayalci olmayacaklarını belirterek, "Trabzonspor'un mali olarak 3 yıllık durumu belli. İlk gün dediğimiz gibi biz yalan satmayacağız. Biz bir taraftan transferle ilgili gerçekleri anlatacağız ama bir taraftan da Ekuban gibi Nwakaeme gibi isimleri bulmaya çalışacağız. Bunları bulduktan sonra bu bir yarıştır. Trabzonspor söz konusu olduğu için iddialı durumdayız. Evet biz borç ödeyeceğiz ama aynı anda da yarışacağız. 'Ekonomi battı yarışamadık' deme şansımız yoktu. Ödemeleri bir sisteme koyduk" ifadesini kullandı.

CAS'TA KAZANIRIZ
Doğan, bizzat katıldığı CAS duruşmasıyla ilgili olarak ise şu açıklamaları yaptı: "Fenerbahçe'nin algı yaratmaya çalışıyor imasındaki açıklamaları ilginç. Avukatımız Erdem Egemen toplantıya gerçekten çok iyi bir giriş yaptı. Yapılan tüm rezillikleri tüm açıklığı ile yüzlerine vurdu. Yabancı avukatlarımız da gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Buradan aleyhimize karar çıkması doğanın tabiatına ters."

UEFA İLE GÖRÜŞÜYORUZ
UEFA ile yaptıkları Finansal Fair Play görüşmelerinin sürdüğünü de belirten Doğan, şöyle konuştu: "Daha önceden mahkemelik olmuş durumlar devam ediyor. Ödemeyi yapsak bile hukuksal süreç sürüyor. Şu anda çözülemeyecek gibi duran konular yok. 5 milyon eksi vereceğim derken 50 milyon eksi verince 'o yönetim söz verdi yapmadı' diyemiyorsunuz."

EKUBAN'I ALACAĞIZ
Doğan, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan forvet oyuncusu Ekuban'ın satın alma opsiyonunu kullanacaklarını da belirterek, "Bonservisini almak için görüşmelerimiz sürüyor. Zaten bir sabit maddemiz var onunla ilgili temaslarımız sürüyor" ifadesini kullandı.