Spor yazarı ve gazeteci Behram Kılıç'ın kitabı 'Güldüren Futbol'da Samsunspor anıları yer aldı. Gazeteci Kılıç kitabının bir bölümünde Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın başından geçen bir olaya yer verdi.  

Kılıç, "Çok iyi bir futbolcuydu Ertuğrul Sağlam. Bir özelliği de gerek Samsunspor gerekse Beşiktaş'ta oynadığı dönemde hemen her Trabzonspor maçında Bordo-Mavililere gol atmasıydı." ifadelerini kullandı ve daha sonra kitabında sözü Ertuğrul Sağlam'a bıraktı:

"NEDİR SENDEN ÇEKTİĞİMİZ?"
"Beşiktaş'tan Samsunspor'a gittiğim yıl Trabzonspor ile Samsun'da oynadığımız maçta da gol attım. Maç berabere bitti. Olaylar çıktı. Ertesi gün de Trabzon'da hastanede işimiz var. Maç sonrası babamlarla Trabzon'a gidince biraz tedirgin oldum. Hastanenin önüne gelince arabadan inmedim. Hatta kimse beni tanımasın diye iyice koltuğa gömüldüm. Tam o sırada, 40-45 yaşlarında bir adam beni tanıdı ve arabaya yaklaştı. Tamam dedim, "Tanıdı, şimdi hır çıkacak" Arabanın camına iki defa vurdu, eliyle de camı indirmemi işaret etti. Camı hafifçe indirdim. Adam Karadeniz şivesiyle "ula Erduğrul" dedi. Ben kafayı salladım, nasıl bir tepki verecek diye bekliyorum. Adam şöyle dedi: "bana bak uşağım ya fitboli bırak ya da Trabzon'a gel, nedir senden çektiğimuz?"