Sports.ru’da yer alan Marc Janko ile yapılan söyleşide eski bordo-mavili oyuncunun kariyeri ve futbola bakış açısı ile insani ilişkileri de anlatıldı. 

Janko’nun futbolu ilk olarak hobi şeklinde yaptığı ancak sonrasında işe dönüştüğü vurgulanan söyleşide, eski bordo-mavili oyuncunun Trabzonspor ile Türklere bakış açısının nasıl değiştiği de anlatıldı. 

TRABZON ZENGİN DEĞİL AMA… 

 Viyana’da büyüdüğünü ifade eden Janko, "Viyana'da büyüdüm. O sırada Türkiye'den çok sayıda göçmen vardı. Bir çoğu bana ve arkadaşlarıma karşı saldırgandı. Kafamda Türkilerin son derece olumsuz bir imajının yaratılması şaşırtıcı değil. Gençken insanların neden böyle davrandığını merak etmiyorsunuz. Türkiye'de yaşadıktan sonra, Türklere yönelik tutumum kökten değişti. Buradan ne kadar iyi, kibar ve misafirperver insanlar olduğunu gördüm. Trabzon zengin değil, ama sahip olduklarını paylaşmaktan her zaman mutlu bir şehir" dedi. 

“BİZ” VE “ONLAR” YOKTUR

 Janko, saldırgan tutumların nedeninin ise insanların kategorilere ayrılmasında yattığını söyledi.  Jako, "Saldırganlık insanın kendisini yaşadığı ülkenin toplumun tam teşekkülü bir üyesi olarak hissetmediğinden ortaya çıkar. "Düşünmeniz gerekir, bu neden oluyor? Normal işleyen bir toplumda “Biz” ve “Onlar" kavramı yoktur” ifadelerini kullandı.