61SAAT HABER SERVİSİ - 
Youtube’de Atakan Kurt’un sorularını yanıtlayan Derelioğlu, Karagümrük’te geleceğin yıldız isimlerinden biri olarak gösterilmesini ve ardından Trabzonspor’un kendisini transferini detaylarıyla açıkladı. 
16 yaşındayken, o dönem kendisinin Beşiktaş’a önerildiğini ancak sonrasında Trabzonspor’un transfer ettiğini kaydeden Oktay Derelioğlu, “Rakamlar bu kadar yüksek değildi. Ben Beşiktaş’a önerildim. Herkesin o dönem benim Beşiktaş’a gideceğimi bilirken, parayı bastırdı Trabzon beni aldı gitti. Beşiktaş ağırdan alıyordu. Hiç unutmam 100 bin dolardı. Sonra Trabzonspor bana çok şey kattı. Leekens’ti hocası. Piontek’in aynı konuşmalarını Leekens’te yaşadım. “Acele etme. Sen daha 16 yaşındasın. Lütfen acele etme sen dünya çapında olacaksın. Yavaş yavaş.. Beni alıyordu devamlı antrenmanlarda, sürekli maç kadrolarındaydım.

Trabzonspor bana çok şey katmıştır. Daha sonra yapamadık” dedi. 
O dönem takımda bordo - mavililerin efsaneleri Orhan Çıkrıkçı, Hami, Ünal Karaman, Lemi, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, kaptan Kemal gibi bir çok ismin bulunduğuna dikkat çeken Oktay, “Orada o antrenmanda ben onlarla Level atlamıştım. İnanılmaz bana faydalı olmuştu” dedi. 
Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer hikayesini ise Oktay, “Rahmetli Kenan amca vardı. Kenan İskender. Ben tek kalıyordum tesislerde. “Ailemi de getirelim” dedim. Tamam bugün - yarın yaparız derken, bir gün ben ruhsal durumda topluyorum eşyamı İstanbul’a gittim. 
Kaçma değil de oynamak istemiyordum. Ligin 3 - 4. haftasıydı. 

Hatta gazeteler “Oktay Gazoz almaya diye çıkmıştı, bir daha gelmedi” diye yazmıştı. 
O zaman kaptan Ünal Karaman beni aramıştı. Ekip gelmişti, beni tekrar Trabzon’a getirmeye. “Yanlış yapıyorsun Trabzon’a dön”  Ama ben soğumuştum, ailem yoktu… 
Kötü hiç bir şey olmadı, hep artı olmuştu Trabzonspor’daki ki oyuncular. 
Akabinde 100 bin doları almayan Beşiktaş 1 Milyon dolar vererek beni Trabzon’dan transfer etti. Ben Beşiktaş ile pazarlık yapmadım. Ne diyorlarsa ona attım.” dedi. 
Oktay Derelioğlu, hatırlanacağı üzere futbol kariyerine ilk olarak Karagümrük’te başladı. Ardından Trabzonspor’un transfer ettiği Oktay, daha sonra Beşiktaş’ın yolunu tutmuştu. 
1993 yılından 1999’a kadar Beşiktaş’ta top koşturan Oktay Derelioğlu daha sonra Siirt Jetpa ve Las Palmas’ta futbol kariyerine devam etti. Oktay Derelioğlu ile Trabzonspor’un yolları ise 2001 yılında Trabzonspor ile tekrar buluştu.