Leipzig'in Freiburg'u 3-0 yendiği maçta 1 gol, 1 asist ile oynayarak maçın yıldızı olan Sörloth bir önceki hafta da Mönchengladbach galibiyetinde 1 gol, 1 asist ile sivrilmişti. 
 

'SÖRLOTH KENDİNİ BULDU' 
25 yaşındaki forvetin performansı Almanya'da büyük ses getirirken Alman basını, Sörloth için "Formu ile kendisini buldu. Kendisinden beklenen performans buydu" değerlendirmelerine yer verdi. 

Süper Ligi gol kralı olarak tamamlamasının ardından Avrupa’nın da dikkatini çeken genç forvet RB Leipzig’e transferinden önce Tottenham’ın da radarına girmiş ancak sonunda Alman ekibinin yolunu tutmuştu.  

MOURİNHO İTİRAFI 
Sörloth Trabzonspor’dan transferinin gündemde olduğu o dönem yaşananlarla ilgili açıklamada bulunarak Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile ilgili bir itirafta bulundu. 
Norveçli gazetecilerle katıldığı podcast yayınında yıldız futbolcu, Tottenham teknik direktörü Jose Mourinho ile bizzat kendisinin görüştüğünü söyledi ve aralarında geçen diyaloğu anlattı. 

'BENİ TAKIMINDA İSTİYORDU' 
Mourinho’nun kendisini aradığını söyleyen Sörloth “Evet Mourinho ile konuştum. Futbol üzerine konuştuk. Beni takımına kazandırmak istiyordu. Beni takımında nasıl kullanmayı düşündüğünü anlattı” dedi.

Bundesliga’daki gol sayısını 3’e çıkaran Alexander Sörloth ligde 2 de asist yaptı.

DEVLER LİGİ'NDE DE GOLÜ VAR 
Şampiyonlar Ligi’nde de 1 golü bulunan 25 yaşındaki forvet, Lewandowski ve Haaland gibi isimlerin bulunduğu ligdeki yeni yıldız golcü olma yolunda ilerliyor.