61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’da ayrıldıktan sonra Almanya 2. Lig ekiplerinden Union Berlin’e transfer olan Barış Özbek, bu durumun kendisi için hiç kolay geçmediğini anlattı. 2012-2013 sezonunda Trabzonspor’dan ayrılan oyuncu buraya gittikten sonra sürekli oynamaya başlarken geçen sezon ise yaşadığı sakatlıklar nedeniyle son dönemde de kadroda kendine yer bulamamıştı.
Bu sezon oynanan ilk iki karşılaşmada da göre alan Barış, yeni teknik direktörleri Norbert Düwel ile kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini kaydetti. Hocasının kendisine güvendiğini kaydeden deneyimli orta saha oyuncusu, “Altı yıl Türkiye’de üst düzey kulüplerde oynadım. Trabzonspor ve Galatasaray’dan sonra ikinci lige dönmek kolay değildi. Şimdi üstesinden geliyorum. Teknik Direktörümüz arkamda duruyor. Bana destek veriyor. Ben her zaman ileriye gitmek istiyorum” dedi.
Barış ile ilgili konuşan Teknik Direktör Düwel ise, “Barış’ı daha önceden biliyordum. Neyin yanlış gittiğini bilmek istedim. Burada hızla iyi bir iş birliği içinde olduk. On da futbol kalitesi var” dedi.