OLAY AÇIKLAMALAR

Aksu’dan olay açıklamalar. Trabzonspor’un geçen dönem transferde en etkili yöneticisi olan Genel Sayman Mahmut Aksu, Kanal Mavi’de yayınlanan ‘Serbest Atış’ programında Spor Müdürü Tuncay Lakot’a bağlanarak, şuanda her şeyde topun Başkan Sadri Şener’e atıldığını belirterek, “O zaman her işi Sadri bey yapıyorsa, asbaşkan ve yönetim orada ne duruyor? Hemen istifa etsinler” dedi.

BAŞKAN MI ALDI?

Aksu, “Ben sorumluluk almaktan kaçmadım. Trabzonspor’da yöneticiysen, başkan ise sorumluluk alacaksın. Ben Makakula’nın gelmemesi, Jaja’nın gelmesi konusunda sorumluluk aldım. Hatalarım olmuştur ama sorumluluk aldım. Zokora’yı, Adrian’ı Sadri bey mi seçti? Madem Trabzon’da her şeyi başkan yapıyor, o zaman yönetim orada niye duruyor. Böylek kişiliksiz, silik yöneticilik yapacağına istifa etsinler” dedi.

ZOKORA’YI ALMAM

Aksu, “Selçuk’u ben de tutamazdım. Ancak 1 yıl daha kalabilirdi. % 51’de kalırdı. Bu konuda bizimde gelecek yönetimin de hataları olmuştur. Egemen ise Türkiye’de en rahat anlaşılacak oyuncudur. Zokora bu fiyatlara kesinlikle sorumluluk alıp almazdım. Bu konuda başkan ikna edilirdi. Celustka, Cech, Henrique beğendiğim transferler. Uyum sağlamayabilir. Faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

PİLOTU KALDIRIYORDU

Aksu, “Doğru izah edersen, en rahat çalışılacak başkan Sadri Şener’dir. Yanında inandığı kişiye çok kolay inanabilir. Onur ile anlaştı. ‘Bu para fazla indirim yapılmalı’ dediler, yaptırdı. ‘Pilot takı kaldıralım’ dedi, 1461’in Başkanı ‘kalsın’ dedi, ‘tamam’ dedi. Hep topu Sadri Şener’e atıyorlar. O’nu savunucu değilim. Tabiî ki Sadri bey çok hata yapıyor ya da yaptırılıyor. Bu hatalar asbaşkan ve yönetimindir” dedi.

ASBAŞKANLIK BU MU?

Aksu, “Ben de Başkan ile çok uyumlu çalışan biri değilim. Faruk Bey Kenan İskender abimiz kol kanat germiştir. İşin zor noktalarında sorumluluk almıştır. M.Ali Bey’e Hikmet Onur kol kanat germiş, kötü adam olmuştur. Nuri Bey’e de Haşim Sayitoğlu.

Trabzonspor’da temayül budur. Bu dönem nedense her şey Sadri bey. Asbaşkan Nevzat Şakar hiç ortada yok. Yakın dostlarına ‘ben yapmadım, ben almadım. Sadri bey söz dinlemiyor’ diyor. Bu ucuz yöneticiliktir” dedi.