Bir ironi yapan Gürsoy bu konuda da çok samimim olduğunu belirterek, "Peşinen bir gerçeğin altını çizerek yazıma başlamak istiyorum. O da Trabzon spor kulübü kentimizin en büyük kiti konumundadır. Bu düşünceden hareket ettiğimizde işsizlere iş bulma olasılığının en yüksek olduğu yerin TS kulübü olduğu kendiliğinden ortaya çıkar" dedi.

TRABZONSPOR’DA İŞE ALINMA KRİTERİ NE?

Gürsoy “Nitekim kulübün iş verdiği personel sayısı kadar kapasitesi olan ne bir fabrika nede başka bir işyeri vardır kentimizde. Hal böyle olunca işsizlerin büyük bir kısmı bir şekilde kapağı TS atmanın ya hayali ya da mücadelesi içindedir. Başarılı olanlar kulüp ileri gelenleri yönetim başkan ve de siyasetten referans alanlardır. Diğer taraftan kulüp yaptığı iş doğrultusunda ona katkı yapanlara öncelik vermesi en doğrusudur. Ancak kazın ayağı hiçte öyle değildir.

Son yıllarda oluşturulan departmanlara profesyonel bazı elemanlar alınsa da asıl işe almada temel kriterin alınacak kişinin alınmaması durumunda yönetimlere yapacağı muhalefet ile vereceği sıkıntı temel ilke halinde önceliğini korumaya devam etmektedir. Bugün eğer yerel basın ve medyada bu anlamda tepkisel bir durum yok ise bu işin başını çekenlerin hepsi bir şekilde kulüpte ikame edildiklerindendir.

Bu konuda hükümet muhalif olanları işten el çektirip ya da hapse atarken bizim yönetimler onları maaşa bağlayıp işe alarak susturma yöntemini kullanıyor. Tabiî ki hükümete göre bizim yönetimlerin uyguladığı şekil çok daha insanidir. Ancak bu aşamada bizi ilgilendiren bir nevi kulüp koruması altına alınan bu kişilerin yararlılık açısından üretilmesi gereken ya da üretilen değere ne katıp katmadıklarıdır” şeklinde konuştu…

EFSANE KADROYA BİLE ÇİFTE STANDART VAR

Eski As Başkan Ömer Gürsoy, kulübe işi alınmalarda efsane kadroya iş istihdamı sağlanmasında bile çifte standart uygulandığını belirterek “Konuyu yararlılık anlamında ele aldığımız da içlerinde kulübün üretim değerlerine katkı yapma potansiyeli olanlar, kulüp bu yönde politika geliştirmediği için yıllarca atıl kaldı kalmaya da devam ediyorlar.

Bu anlayış sür git devam ederken geçmişte profesyonel hizmet edip karşılığını alanlar yinede işe almada öncelikli onlar oluyor. Böyle olmasına rağmen en öncelikli olan efsane kadrodan bile işe alınanlar konusunda adil davranılmadığı çok açıktır. Bu kadroda olanlar için bile önemli referanslar gereklidir. Örneğin ekranda olmak, gazetede köşesi olmak, siyasilerden ya da yönetimlerden destek almak gibi.

Bunların hiç biri yoksa oy potansiyeli olmak. Bu da yoksa senin efsane kadroda olman hiçbir işe yaramıyor. Ey efsane bir gün sende bu kulüpte işe girmek istiyorsan belli olan bu oyunu sende kuralına göre oynaman gerekiyor.” dedi.

YETERLİLİK DEĞİL GÜÇLERE YAKINLIK ÖLÇÜT

Trabzonspor’un profesyonel kadrolaşmasına getirdiği bakış açısı ile gündemi belirleyecek olan Ömer Gürsos daha sonra şunları söyledi

Sonuç olarak ifadelerimin başından beri kulübün birkaç ticari bölümün dışında bir spor kulübünü ayakta tutacak diğer tüm branşlar için lüzumlu bilgiden deneyimden çağdaş kafadan ya da çocuklar için gerekli pedagojik formasyondan hiç bahsetmedim.

Çünkü kulübümüzün böyle bir derdi yok. Eğer böyle bir derdi olsa adama iş değil işe adam alarak özellikle transferde yaşadığı utanılacak dereceye varan bu sıkıntıları yaşamazdı. Bu gerçekler ışığı altında bende diyorum ki eskiden hiçbir karşılık beklemeden cebinden harcayan, en azından kulübü için işini çocuklarını ihmal eden şu anda ekonomisi rahat olmayan eski yöneticilere de bir kapı açın. Yani adama iş ararken onları da hatırlayın. Unutmayın onlar bu kulübü çok daha zor koşullarda yönettiler yani sizi şu anda işe aldıklarınız gibi mahcup asla etmezler.

ÇOK ÖZEL MESAJLAR

Gürsoy bu tespitlerini yaparken kendisi ile ilgili çok özel şu mesajları da verdi..

ÖZEL NOT 1- Bunları söylerken asla kişiler hedefim değildir. Eleştirim son sekiz on yılda uygulanan personel politikasıdır.

ÖZE NOT 2 -Bu söylediklerim Giray bulağın alımına denk geldi. Bence yönetimin yaptığı en doğru uygulama. Zira bu kulüp bilgi birikim kendini yetiştirmeye devam eden her şeyden önemlisi dil bilen teknik adamlara ihtiyacı var.

Bu açıdan Giray çok isabetli bir isim. Kendisini tebrik ediyorum başarılı olması en büyük dileğim. Tek çekincem yetki ve sorumlulukları konusundadır.

ÖZEL NOT3- Sevgili dostum Hasan Kurt benim için kombineyi aldı sustu sözünü kendisi ile tartıştım. Ancak o konu ile ilgili de konuşacağım. Umarım bu yazıyı okuduktan sonra yapmak istediğim ironiyi fark eder de Ömer Gürsoy kombine ile yetinmedi şimdi de iş istiyor demez..