Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Eskişehirspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma 2-0 Eskişehirspor galibiyetiyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren goller 14. dakikada Ömer Şişmanoğlu'ndan ve 32. dakikada Rogelio Funes Mori'den geldi.

Bu sonucun ardından Eskieşhirspor 39 puana çıkarken Trabzonspor 53 puanda kaldı. Ligin 33. haftasında Eskişehirspor, Gaziantepspor'a konuk olacak. Trabzonspor ise Balıkesirspor'u ağırlayacak.

ES-ES'TE 8, TRABZONSPOR'DA 5 EKSİK

8 futbolcusu sakat olan Eskişehirspor'da teknik direktör Skibbe kadro oluşturmakta zorlandı. Trabzonspor ise 5 sakat futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıktı.

ESKİŞEHİRSPORLU MORİ VEDA

Eskişehirspor'un Arjantin uyruklu golcü futbolcusu Funes Mori, Eskişehirspor formasıyla son kez Trabzonspor maçına çıktı. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, sözleşmesi biten ve ülkesine dönecek olan Mori'ye sahaya inip çiçek verdi. Eskişehirsporlu taraftarlar, son müsabakasını oynayan Mori için, 'I Love You Mori' diye tezahüratta bulundular.

ES-ES İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Ev sahibi Eskişehirspor, Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor'a karşı ilk yarıda bulduğu gollerde galibiyeti aldı. 14. dakikada Sissoko'nun pasında ceza yayının hemen sağ tarafında topla buluşan Ömer, yerden seken topa sağ ayağıyla çok sert vurdu ve topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.

32. dakikada Erkan Zengin'den topu kapan Lawal, , savunma arkasına koşu yapan Mori'ye pasını attı. Mori, ceza alanına ön bölümden hafif sol çaprazdan girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

FIRTINA'NIN ÇABALARI GOLÜ GETİRMEDİ

İlk yarıda 2-0 geriye düşen Trabzonspor maçta geri dönmek için epey uğraş verdi ancak bu uğraşlar sonuç getirmedi. Oldukça fazla korner kullanan konuk ekip Eskişehirspor kalecisi Ali Şaşal'ı geçemeyince maçı gol atamadan tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR... 

Maç Eskişehir'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

90+3' Mustafa Yumlu, oyunu geciktirdiği için sarı kart gördü. 

90' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

85'Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında Uğur'un yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Ali, topu kornere çelmeyi başardı.

84'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına yapılan ortada savunma topu yine kornere gönderdi.

83'Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına sert ortasında Mustafa topu kornere gönderdi.

82'Ev sahibi ekipte sakatlık yaşayan Kamil Ahmet Çörekçi oyundan çıkarken Berkay Dabanlı oyuna giren isim oldu.

81'Eskişehirspor'da Kamil Ahmet, Soner Aydoğdu'nun sert darbesiyle yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi ve tedavisinin ardından yeniden oyun alanına döndü ama kendini yine yere bıraktı. Kamil Ahmet, değişiklik istiyor.

79' Trabzonspor'da İshak topu kaybetti ardından faul yaptı sarı kart gördü. 

77' Trabzonspor'da Erkan oyundan çıktı yerine Soner girdi - Eskişehir'de Soner çıktı, Hürriyet girdi. 

76'Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında İshak'ın ceza alanına ortasında kaleci Ali Şaşal topun sahibi oldu.

75'Eskişehirspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile geçilen 75 dakikalık bölümde Eskişehirspor, 192 ve Trabzonspor ise 292 kez isabetli pas yaptı.

74'Eskişehirspor, inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruşun ardından ani atağa çıkan Eskişehirspor'da Sissoko, sol çaprazdan ceza alanına girdi ama 2 arkadaşına pas vermekte geç kalınca Waris'in baskısı altında topu kaybetti.

72'Eskişehirspor'da Sezer Öztürk ve Trabzonspor'da ise Salih Dursun sarı kart gören isimler oldu.

71'Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelenin ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanmaya başladı.

70' Trabzonspor'da Özer, ceza sahasına girerken vurdu ama top üstten dışarı çıktı. 

69'Trabzonspor'da kaleci Hakan Arıkan, hakemle girdiği diyaloğun ardından sarı kart gördü.

66'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına ortasında kaleci Ali topun sahibi oldu.

65'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %52'ye %48 üstünlüğü bulunuyor.

64'Son bölümde tempo iyice düşmeye başladı. Top Eskişehirspor'da...

63' Yusuf Erdoğan oyundan çıktı, İshak oyuna girdi. 

62'Eskişehir Atatürk Stadı'nda Es-Es Bando şu anda tribünleri coşturuyor...

61'Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Salih'in ceza alanına yerden sert ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

59'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf'un ön direk yakınlarına yerden ortasında savunma topu karşıladı.

58'Trabzonspor'da Yusuf, Fatih'ten aldığı topla ceza alanına girmek istedi ama araya giren Lawal, topu kornere gönderdi.

57'Bu arada Eskişehirspor'da önce kaleci Ali Şaşal ve ardından Sezer Öztürk sakatlık geçirince oyun arka arkaya durmak zorunda kaldı.

56'Bodrdo mavililerin etkili gelişen atağında sağ kanatta topla buluşan Özer'in ceza alanına ortasında sol çaprazda bulunan Erkan topu Fatih'e indirdi. Fatih'in penaltı noktası yakınlarından şutunda top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

55'Mücadele tempo kazanmaya başladı. Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Kamil Ahmet'in ceza alanı dışından şutunda top Hakan'da kaldı.

54'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan, son çizgiye inip ceza alanına ortasını yaptı ama kaleci Ali topun sahibi oldu.

53'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

52'Sağ kanattan gelişen bir başka Trabzonspor atağında Özer'in kale sahasına sert ortasında savunmada Birol topu kornere gönderdi.

51'Eskişehirspor'da Kaan Kanak, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Oyun durdu...

50'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında kaleci Ali, yükselip topun sahibi oldu.

49'Trabzonspor yine sağ kanattan geldi. Özer, son çizgi yakınlarından ceza alanına girdi ve topu kale sahasına çevirdi ama savunma topu karşıladı. Atağın devamında Trabzonspor korner kazandı.

48'Eskişehirspor 3. gole çok yaklaştı. Sissoko'nun pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Kamil Ahmet'in sol çapraza pasında Mori, topu kontrol etmekte geç kalınca vuruşu zayıf kaldı ve Hakan topun sahibi oldu.

47'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Özer, ceza alanına ara pasını attı. Waris'in bıraktığı topu Medjani ağlara gönderdi ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

45' İkinci yarı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı. 

Trabzonspor'da Deniz Yılmaz çıktı, yerine Fatih Atik girdi. 

İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi..

45' Hakem 2 dakika uzatma verdi. 

44'Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına ortasında Medjani'nin kaleye vuruşunda top savunmadan sekip kornere gitti.

43'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

43'Bordo mavili ekipte bu kez Mehmet Ekici, ceza alanı dışından kaleye çok sert bir şut çekti ama sol köşeden son anda Ali, topu kornere çeldi.

42'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışı sol iç koridorda topla buluşan Yusuf'un ceza alanı içindeki Waris'e aşırtma pasında kaleci Ali topun sahibi oldu.

37'Gelişen Eskişehirspor atağında Ömer'in ceza alanı dışından kaleye sert ve etkili şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

36'Trabzonspor karşısında mücadeleyi 2-0 önde götüren Eskişehirspor, topla oynama oranlarında da %56'ya %44 önde.

35'Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Diego Angelo oyundan çıkarken Birol Parlak oyuna girdi.

33'Ev sahibi ekip yine etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Kaan, Salih'ten çok iyi sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.

32'Eskişehir'de fark 2'ye çıktı. Erkan Zengin'den topu kapan Lawal, , savunma arkasına koşu yapan Mori'ye pasını attı. Mori, ceza alanına ön bölümden hafif sol çaprazdan girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

32'GOL! Funes Mori

30'Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko, ceza alanına yakın bir noktada Yusuf'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Yusuf Erdoğan, sarı kart gördü.

29'Bir başka Trabzonspor atağında Mehmet Ekici, sağ kanattan köşe gönderi yakınlarına gitti ama Lawal'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti. Mehmet Ekici, yardımcı hakeme itirazlarda bulundu ama oyun devam etti.

27'Trabzonspor'da Mehmet Ekici, ceza alanı dışı hafif sağ çaprazından sağ köşeye çok sert ve etkili bir şut çekti ama kaleci Ali topu iki hamlede kurtarmayı başardı.

26'Bordo mavililer bu kez sol kanattan etkili geldi. Yusuf, ceza alanına girip topu kale sahasına çevirmek istedi ama Kaan topu uzaklaştıran isim oldu.

25'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında Uğur'un kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

24'Etkili gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Özer, kaleye şutunu çekeceği anda Kaan topu vurmak isterken ters bir vuruş yaptı ve top kornere gitti.

23' Maç yeniden başladı. 

22' Hakem su molası verdi. 

21'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ceza alanına ortasını yaptı ama kafa topu mücadelesinde Uğur, Mustafa'ya faul yaptı.

20'Trabzonspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken top kornere gitti.

19'Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda yine Mehmet Ekici topu ceza alanına ortaladı. Aykut, bu kez kafa vuruşunu yaptı ama top yandan dışarıya gitti.

18'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin kale sahasına ortasında Aykut topa hareketlendi ama kafa vuruşunu yapamadı ve top savunmadan sekip kornere gitti.

17'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Özer'in sol çaprazdan ceza alanına giren Deniz'a pasında araya giren Kaan topu kornere gönderdi.

16'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Diego, topu ceza alanı ön bölümüne gönderdi ama Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.

15'Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Sezer, Salih'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hakem Ali Palabıyık, Salih'i uyardı.

14'Eskişehirspor, Ömer'in attığı golle 1-0 öne geçti. Gelişen atakta Sissoko'nun pasında ceza yayının hemen sağ tarafında topla buluşan Ömer, yerden seken topa sağ ayağıyla çok sert vurdu ve topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.

14' GOL ÖMER

13'Gelişen Trabzonspor atağında orta alanda topla buluşan Medjani'nin savunma arkasına uzun pasına Waris hareketlendi ama top Ali'de kaldı.

12'Eskişehirspor'da Mustafa Yumlu, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti. Bu pozisyonun ardından Eskişehirspor tribünleri maçın hakemine oldukça tepki göstermeye başladı.

11'Gelişen Eskişehirspor atağında Mori, rakip yarı alanın ortalarında Yusuf'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Mori, hakeme kart işareti yaptı ve sarı kart gördü.

10'Eskişehirspor takımında Ömer Şişmanoğlu sarı kart gördü.

9'Etkili gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko'nun pasında topla buluşan Mori'nin ceza yayından kaleye şutunda top kaleci Hakan'da kaldı.

7'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Erkan'ın ceza alanına ara pasında Waris topu kontrol edemedi.

6'Trabzonspor'da Yusuf, sol kanatta buluştuğu topla ceza alanına kadar hızla gitti ama Deniz'e attığı pas hızlı gitti ve Deniz de topa hareketlenmedi.

5'Yine sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Sezer, son çizgi yakınlarına kadar inip ceza alanına ortasını yaptı ama top savunmada kaldı.

4'Bu kez gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko'nun pasında topla buluşan Sezer'in sol kanattan ceza alanına yaptığı ortada savunma araya girdi.

3'Gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sol kanatta topla buluşan Uğur'un ceza alanına yükselttiği top kaleci Ali'de kaldı.

2'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Lawal, Waris'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

1'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

M.Ö.Eskişehir Atatürk Stadı'nda İstiklal Marşı'mız..

M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor.

STAT: Eskişehir Atatürk
SAAT: 16.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Ali Palabıyık

#Eskişehirspor'un Trabzonspor maçı 11'i: Ali, Kamil, Mustafa, Diego, Kaan, Causic, Lawal, Sissoko, Funes, Sezer, Ömer

#Trabzonspor'un ilk 11'i: Hakan, Aykut, Uğur, Salih, Yusuf, Medjani, Erkan, Mehmet Ekici, Özer, Waris, Deniz