61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’un 19. Haftada ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.
Sivas’ta oynanacak kritik mücadeleye İzmir Bölgesi hakemlerinden Alper Ulusoy atandı.  Bu sezon Süper Lig’de 14 maça çıkan Alper Ulusoy’un yönettiği maçlarda ev sahibi 8 galibiyet alırken 5 maç beraberlik, 1 maçta deplasman galibiyeti ile sonuçlandı. Alper Ulusoy’un ev sahibi takımlara gösterdiği kolaylıklarla dikkat çekiyor. 

Hakem Alper Ulusoy bu sezon Trabzonspor’un sadece 1 maçını yönetti. Bursaspor ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan müsabakada düdük çalan Ulusoy Bordo Mavililerin toplamda 9 maçına çıktı. 

Bu maçlarda 3 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.  

Alper Ulusoy rakip Sivasspor’un ise 2-0 kaybedien Kayseri maçını ve 1-0 kazanılan Başakşehir maçının hakemliğini yaptı. 
Sivasspor’un toplamda 8 maçında düdük çalan 37 yaşındaki hakem yönetimindeki Sivas bu maçlarda 3 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 

ALPER ULUSOY’UN VUKUATLARI

Ulusoy, 30.08.2015 tarihinde düdük çaldığı Trabzonspor Akhisar Belediyespor maçının 17. Dakikasında Trabzonsporluları çileden çıkarmıştı. 17. Dakikada kaleci Lukac, ceza sahası içinde Yusuf Erdoğan’ı indirdi. Ulusoy bu pozisyona devam kararı verirken 54. Dakikada Ahmet Cebe’nin kendini yere attığı pozisyonda ise hatalı bir şekilde penaltı düdüğü çalmıştı.

Alper Ulusoy 21.11.2017 tarihinde Trabzon’da oynanan Antalyaspor maçında bir pozisyon sırasında kaleci Ferhat Kaplan topu elinden kaçırdı ve Yusuf Erdoğan da boşta kalan topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Alper Ulusoy golü geçersiz saydı.

Aynı karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında yaşanan pozisyonda Mustafa Akbaş, Antalyasporlu oyuncuya ceza sahasına girmeden müdahale etti. Oyuncu yerde kalırken Hakem Alper Ulusoy önce faul verdiği pozisyonda çizgi hakeminin de uyarması sonucu Antalyaspor lehine penaltı düdüğü çaldı. Antalyaspor'da topun başına gelen Diego'nun kullandığı penaltıyı kaleci Onur Kıvrak kurtardı.