Ligin ikinci yarısına süper giriş yapan Trabzonsporlu taraftarlarda Oscar Cardozo sevinci yaşanıyor. Attığı 2 golle galibiyette başrol oynayan Paraguaylı forvet, eski günlerine resmen geri dönüş yapmış durumda. Son vuruşlardaki ustalığı, kolay adam geçmesiyle Sivasspor defansına zor anlar yaşatan 31 yaşındaki yıldız oyuncu ligdeki gol sayısını da 11’e çıkarttı. Cardozo attığı 11’golün 9’unu iç sahada kaydetti. Böylelikle deneyimli futbolcu ligde şu ana kadar oynanan maçlarda evinde en çok gol atan futbolcu oldu.
14 resmi maçta 12 gol

Cardozo, resmi maçlardaki 14 golün 12’sini Hüseyin Avni Aker Stadı’nda kaydetti. Bordo-Mavili futbolcu, Trabzon’da oynanan Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Sivasspor maçlarında 2’şer, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu ve UEFA Avrupa Ligi’nde iç sahadaki Rostov maçında bir kez rakip fileleri havalandırdı, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Manisaspor maçında da 2 gol kaydetti. Cardozo, deplasmanda ise Başakşehir ve Balıkesirpor maçlarında olmak üzere 2 gol attı.

26 puana 15 puanlık katkı

Trabzonspor, Oscar Cardozo’nun gol attığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Ligde 17 haftada 26 puan toplayan Karadeniz ekibi, yıldız oyuncunun gol attığı 7 maçta Gaziantepspor, Başakşehir ve Balıkesirspor karşısından beraberlikle, Mersin İdman Yurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 15 puan topladı.