Süper Lig 28. haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk eden Trabzonspor 2-0 geriye düşüp 2-2'ye getirdiği maçı son dakikalarda yediği golle 3-2 yenik tamamladı ve zirve yolunda büyük bir darbe aldı.

Ligde oynadığı son 2 maçtan galibiyet çıkarmayı başaramayan bordo mavili ekip, Mersin İdman Yurdu karşısında aldığı 3-2'lik yenilginin ardından ligdeki kazanamama serisini 3 maça çıkardı.



Mersin İdman Yurdu'na galibiyeti getiren goller 33 ve 46. dakikalarda Mert Nobre'den, 88. dakikada ise Hasan Üçüncü'den gelirken ev sahibi takımın golleri ise oyuna sonradan giren Halil Altıntop ve Olcan Adın kaydetti.

Trabzonspor bu sonucun ardından 46 puanla 4. sırada kalırken Mersin İdman Yurdu ise puanını 36'ya çıkardı. Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Beşiktaş'a konuk olurken Mersin İdman Yurdu sahasında Orduspor'u ağırlayacak.

TRABZON BASKILI BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk eden Trabzonspor karşılaşmaya hızlı başladı.

Trabzonspor'da golcü futbolcu Burak Yılmaz'ın kart cezalısı olduğu maçta sol kanatta Olcan Adın, sağ kanatta Volkan Şen yaptıkları bindirmelerle bordo mavili ekibin hücumuna katkıda bulundular.

İlk 5 dakikada Mersin İdman Yurdu'nu kendi yarı sahasına hapseden Trabzonspor bu süre içerisinde golü bulmayı başaramadı.

HAKAN ATEŞLE OYNADI

Trabzonspor'un ilk dakikalardaki baskısını atlatmayı başaran Mersin İdman Yurdu, 15. dakikada kalesine önemli bir tehlike yaşadı.

Konuk ekip Mersin İdman Yurdu hazırlık pasları yaparken top kaleci Hakan Arıkan'a kadar geldi. Trabzonspor'da Gustavo Colman takibini sürdürürken Hakan Arıkan topu uzaklaştırmak istedi ancak top bordo mavili oyuncuya çarparak auta gitti.

NOBRE PLAKAYI YAZDI!

Ligde zor günler geçiren Mersin İdman Yurdu, Avrupa gazisi Trabzonspor karşısında 33. dakikada Nobre'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

Mersin İdman Yurdu'nda Mustafa Keçeli'nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Andre Moritz kafayı vurdu. Ancak kaleci Tolga Zengin müthiş bir refleksle kurtarış yapsa da pozisyonu takip eden fırsatçı golcü Mert Nobre topu ağlarla buluşturdu.

Mert Nobre 33. dakikada attığı golle, Mersin şehrinin plakası olan 33 rakamını skorborda yazmayı başardı.

ŞENOL GÜNEŞ RİSK ALDI!

Sahasında Mersin İdman Yurdu karşısında 1-0 geriye düşen Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, ikinci yarıya risk alarak başladı.

Tecrübeli hoca, ikinci yarıda Didier Zokora oyundan çıkarken yerine Halil Altıntop girdi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda maça forvette Paulo Henrique ile başlayan Trabzonspor, Halil Altıntop'un oyuna girmesiyle ikinci 45 dakikayı çift forvetle oynadı.

Afrika Kupası'ndan döndükten sonra oynadığı maçlarda etkisiz bir görüntü sergileyen Didier Zokora, Mersin İdman Yurdu karşısında da sahada kaldığı 45 dakika boyunca kötü bir performans sergiledi.

GOLLE BAŞLADILAR

Zorlu Trabzonspor deplasmanında Nobre'nin 33. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Mersin İdman Yurdu, ikinci yarıya da golle başladı.

Danilo Bueno'nun ceza sahası içine ortaladığı serbest vuruşta kafalardan seken topu Mert Nobre ceza sahası içinde tamamladı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atmayı başardı.

Süper Lig'de bu maça kadar Trabzonspor'a 5 gol atan Mert Nobre, attığı 2 golle bu sayıyı 7'ye çıkarmayı başardı.

GÖRÜNTÜ VAR AMA SES YOK!

İkinci yarıda Halil Altıntop'un oyuna girmesiyle daha ofansif bir kimliğe bürünen Trabzonspor, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarının hemen başında Nobre'nin golüyle 2-0 geriye düşen bordo mavili ekip şoku üzerinden çabuk atlattı. Olcan Adın, Volkan Şen, Paulo Henrique ve Halil Altıntop ile Mersin İdman Yurdu kalesinde birçok pozisyona giren Trabzonspor, son vuruşlarda istediği başarıyı sağlayamadı.

Oyunu tam anlamıyla Mersin İdman Yurdu yarı sahasına yıkan Trabzonspor, rakibinin rahat pas yapmasına da imkan vermedi.

TAM BİR KARAMBOL YAŞANDI

Mersin İdman Yurdu'nu kendi yarı sahasına hapseden Trabzonspor aradığı golü 60. dakikada Halil Altıntop ile buldu.

Sol kanattan ceza sahası içine giren Marek Cech'in vuruşu kaleci Hakan Arıkan'dan döndü. Sonrasında Halil Altıntop'un kafasına çarpan topu tekrar Hakan Arıkan çelmeyi başardı. Mersin İdman Yurdu ceza sahası içine yaşanan bu karambolde topu tekrar önünde bulan Halil Altıntop bu kez affetmedi ve golü atan isim oldu.

Trabzonspor oyuna sonradan giren Halil Altıntop'un 60. dakikada attığı golle farkı 1'e indirmeyi başardı.

AVNİ AKER'DE OLCAN RÜZGARI

Süper Lig'in 28. haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk eden Trabzonspor'da Olcan Adın performansıyla alkış toplarken 83. dakikada 2-2'lik beraberliği getiren golü attı.

Burak Yılmaz'ın yokluğunda takımın hücum organizasyonlarında ön plana çıkan Olcan Adın, özellikle kanatlardan yaptığı bindirmelerle Mersin İdman Yurdu savunmasını en çok zorlayan futbolcu oldu ve takımını 2-2'lik beraberliğe taşıyan golü atmayı başardı.

Ara transfer döneminde Gaziantepspor'dan transfer edilen başarılı futbolcu kısa sürede takıma uyum sağlamayı başardı.

TRABZONSPOR'A ESKİ DOSTTAN DARBE

Mersin İdman Yurdu karşısında 2-0 geriye düşen ancak müthiş bir mücadeleyle maçı 2-2'ye getiren Trabzonspor, eski futbolcusu Hasan Üçüncü'nün golüyle neye uğradığını şaşırdı.

Trabzonspor'da bir dönem kaptanlık pazubandıyla sahaya çıkan Mersin İdman Yurdu'nun tecrübeli futbolcusu Hasan Üçüncü, 88. dakikada attığı golle takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Tecrübeli oyuncu attığı golden sonra ellerini başının arasına alarak eski takımına attığı gol sonrası sevincini yaşayamadı.


MAÇTAN DAKİKALAR


devamı 2.sayfada...

MAÇ SONUCU

92'
Adrian'ın kafayla aşırttığı top Halil'i aştı ve kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

90'
Alanzinho'nun rotasında top Mustafa'nın kontrolünde auta çıktı.

90'
Alanzinho'nun rotasında top Mustafa'nın kontrolünde auta çıktı.

89'
Mersin İdman Yurdu atağında Trabzonspor savunmasında bir anlık hata ve top Hasan Üçüncü'nün önünde kaldı. Hasan'ın kaleciyle karşı karşıya vuruşunda top bir kez daha Trabzonspor ağlarıyla buluştu. Trabzonspor'da kaptanlık pazubandı takmış Hasan, golden sonra ise sevinmedi ve elleriyle taraftardan özür diledi.

88' NE YAZIK KI GOL HASAN!

87'
Adrian'ın pasında Halil kaleciyle karşı karşıya kaldı. Halil'in vuruşunda Hakan Arıkan topu zorlukla çıkardı.

86'
Olcan ceza sahası çizgisi üstünden kaleyi yokladı, top defanstan döndü. Halil'in ortasında Henrique kaleye sırtı dönükken topa vurdu ama havalanan top Hakan'da kaldı.

86'
Mersin İdman Yurdu uzun bir topla sahasından çıktı. Nobre topu Delev'e indirdi ama Nobre'nin yaptığı harekete faul kararı çıktı.

85'
Trabzonspor sık paslarla rakip ceza sahasının ön bölümüne kadar geldi ama Alanzinho'nun pasında Adrian için ofsayt bayrağı kalktı.

83'
Adrian'ın ceza sahasına pasında Olcan Adın, voleyle topu köşeden ağlara bıraktı. Trabzon'da skora denge geldi.

82' GOOOOOL OLCANNN!

81'
Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde kafalardan seken topu direk dibinde Hakan Arıkan tokatladı. Pozisyonun devamında bir kez daha Colman ortaladı, arka direkte iki Trabzonsporlu kafayı vuramadı.

80'
Gustavo Colman önündeki boşluğu güzel değerlendirdi ve topu Paulo Henrique'ye aktardı. Ancak Ben Yahia yetişti ve topu kornere attı.

79'
Henrique sol kanattan ortasını yaptı. Halil'in kafa vuruşunda top ceza sahasının dışına doğru açıldı ve Serkan Balcı'nın Delev'e yaptığı harekete faul kararı çıktı.

77'
Hakan Arıkan'ın hafif bir sakatlığı var ancak oyuna devam edebilecek tecrübeli file bekçisi.

77'
Colman'ın pası İlhan'dan sekti ve Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Ama Brezilyalı oyuncuan önce Hakan Arıkan araya girdi.

76'
Nobre'nin pasında Mustafa Keçeli savunmanın arkasına sarktı. Ancak Tolga'nın zamanlaması iyi ve kalesini terk ederek topun sahibi oldu.

75'
Mersin idman Yurdu, kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda serbest vuruş kazandı. Yaklaşık 30 metrelik mesafeden Çağdaş kaleyi düşündü ama top barajdan döndü.

75'
Trabzonspor'da Volkan Şen oyundan çıkarken, Adrian oyuna dahil oldu.

74'
Alanzinho taç atışından sonra topu aldı ve ceza sahasına girerken yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verdi.

74'
Volkan Şen sol kanatta topu sürükledi, İbrahim Kaş yatarak topu taça gönderen isim oldu.

72'
Bir sarı kart da Ben Yahia için çıktı. Bu pozisyonda sarı kartın ardından Ben Yahia hakemi alkışladı ama bu tepkiye bir kart çıkmadı.

72'
Colman'ın ortasında Nobre kafayı vuran isim. Pozisyonun devamında Mersin İdman Yurdu kontra atağa çıkmak isterken Alanzinho, Nobre'yi faulle durdurdu. Bu pozisyonda Alanzinho sarı kart gören isim oldu.

71'
Colman, Mersin İdman Yurdu ceza sahası ile sol taç çizgisi arasındaki boşlukta yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi.

70'
Ben Yahia bu sertbest vuruşu kullanan isim. Altı pasa gelen ortada Tolga topu yumrukladı, Delev ikinci pozisyonda bir kez daha ortaladı ama Nobre'nin rakibine yaptığı hareket faul.

69'
Mersin İdman Yurdu kontra atağında Giray sol kanatta Delev'i faulle durdurdu ve sarı kartı gördü.

68'
Olcan ikinci yarıda Trabzonspor'u sürüklüyor. Sağ kanatta topla buluştu yıldız oyuncu, Mustafa Keçeli'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasında ortasını yaptı. Bu ortada Boum ayak koydu, sonrasında Olcak kaleyi düşündü ama Boum bu topa da ayak koymayı başardı.

67'
Bu kez Mersin İdman Yurdu gole çok yaklaştı. Spas Delev'in sol kanattan ortasında Nobre topa dokunamayan isim.

66'
Trabzonspor yine çok etkili geldi. Sol kanattan Olcan ortayı yaptı, ön direkte Mustafa Yumlu dokunamadı. Arka direkte ise Henrique'nin dokunuşunda top auta gitti.

65'
Mersin İdman Yurdu'nda Spas Delev, Andre Moritz'in yerine oyuna dahil oldu.

65'
Alanzinho, Olcan'la verkaç yaparak ceza sahasına girmek istedi ama son adam İbrahim araya girdi. Pozisyonun devamında Olcan sol kanattan ortaladı, Halil'in rakibine yaptığı hareket için faul kararı çıktı.

63'
Boum, Halil Altıntop'a yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

63'
Alanzinho topu orta alandan aldı ve hızla rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Alanzinho'nun ara pasında top Halil'e gelmedi.

62'
Trabzonspor taraftarı gol ve 61. dakikanın etkisiyle çok büyük bir destek veriyor takımına.

61'
Trabzonspor iyi paslarla geldi. Volkan'ın pasında Cech kendisini ceza sahasında buldu. Cech ve Halil'in karşı karşıya yaptığı ilk üç şutu Halil çıkardı ama dördüncüsünde Halil topu ağlara gönderdi.

60'
GOL - Halil Altıntop farkı 1'e indiren golü attı.

59'
Mersin İdman Yurdu'nda sarı kartı bulunan Danilo Bueno oyundan çıkarken; İlhan Özbay oyuna dahil oldu.

58'
Serkan kendi yarı alanından topu ceza sahasına doldurdu. Top doğrudan Hakan Arıkan'ın kucağına gitti.

57'
Sağ kanattan kullanılan kornerde Mustafa kafayı vurdu. Volkan Şen son çizgiden topu tekrar çevirdi, Karambolde top Halil'in önünde kaldı ama savunma golcü oyuncuya şut şansı vermedi.

56'
Volkan Şen, sağ kanattan içeri sokulurken Henrique'ye pas vermek yerine kaleye şut atmayı tercih etti. Top savunmadan kornere gitti.

55'
Trabzonspor sağ kanattan korneri kullandı bu kez. Alanzinho ceza sahasında topu önünde buldu, vuruşunda top savunmadan döndü. Brezilyalı yıldızın ikinci pozisyondaki ortasında ise top kalecide kaldı.

54'
Henrique çok şık hareketlerle rakiplerinden kurtuldu ve sağ kanatta Olcan'ı gördü. Olcan içeriye doğru hareketlenip şut atmayı denedi, ama bu vuruş da savunmada eridi.

53'
Savunmadan uzun bir pasla çıktı Trabzonspor. Ancak bu pas ayaktan çıkarken, Halil için ofsayt bayrağı kalktı.

52'
Trabzonspor bu kez sol kanattan serbest vuruş kazandı. Ancak Colman'ın ortasında yine etkili olamadı bordo mavililer.

51'
Volkan Şen sol kanattan korneri paslaşarak kullandı. Colman'ın ortasında Boum topu kafayla karşıladı.

51'
Colman'ın kullandığı serbest vuruşta savunmadan açılan top kornere gitti.

50'
Halil rakip yarı alanın ilk metrelerinde sağ kanatta Bueno'nun hareketi ile yerde kaldı. Bueno'ya maçın ilk sarı kartı çıktı.

50'
Mersin İdman Yurdu'nda Moritz ceza sahasına girmek üzereyken Giray, kayarak topa dokunmayı başardı.

49'
Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde Giray vuruşu yapan isim ama top auta gitti.

48'
Gustavo Colman'ın ortasında Henrique topa dokunan isim ama top Hakan Arıkan'da kaldı.

47'
Mersin İdman Yurdu henüz ikinci yarının ilk saniyelerinde sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Bueno'nun ortasında Mersinli oyunculardan seken topu Nobre altı pastan yaptığı vuruşla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.

47' NE YAZIK KŞ  GOL NOBRE!

46'
Trabzonspor'da Halil Altıntop, Zokora'nın yerine oyuna dahil oldu.

46'
İkinci yarı Mersin İdman Yurdu oyuncularının topa dokunuşu ile başladı.

İLK YARI SONUCU

45'
Paulo Henrique sol kanatta çok şık bir hareketle rakibini geçti ama yakınında arkadaşı olmayınca 3 kişi bastırdı ve topun sahibi oldu.

44'
Volkan Şen'in pas hatasında Erman, bekletmeden Moritz'in koşu yoluna gönderdi topu. Ama pas biraz hızlı olunca kaleci Tolga topun sahibi oldu.

44'
Ben Yahia'nın ikinci ortasında Nobre müsait pozisyonda kafayı vurdu. Top yandan auta gitti. Tolga Zengin kıpırdayamamıştı bile.

43'
Ben Yahia sağ kanattan korneri kullandı. Çağdaş'ın kafa vuruşunda Tolga rahat pozisyonda topu kornere tokatladı.

42'
Ben Yahia bir kez daha sağ kanattan bindiren Mustafa Keçeli'yi buldu. Mustafa'nın goldeki gibi etkili ortasında kafayı savunma vurdu.

40'
Marek Cech'in kullandığı taçta Olcan topu sol kanattan sürükledi. Olcan'ın son çizgiden ortasında top ters taraftan taça çıktı.

39'
Bu kez Olcan Adın yerde kaldı. Kaleyi karşıdan gören bir pozisyon. Olcan çok sert bir şut çıkardı, ancak top üstten auta gitti.

38'
Colman bu duran topu da kullanan isim. Bu kez karşılayan taraf Mert Nobre...

37'
Volkan Şen, rakip yarı alanın orta bölümünde İbrahim Kaş'ın hareketi ile yerde kaldı. Karar faul...

36'
Cech'in pasında Henrique sol kanattan savunmanın arkasına kaçtı. Brezilyalı yıldızın orta şut karışımı vuruşunda top taça gitti.

35'
Alanzinho bu kez sol kanattaki Olcan'ı topla buluşturmak istedi. Ama Mustafa araya girerek topu taça attı.

34'
Alanzinho'nun ara pasında Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. Ancak savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi. Colman'ın kornerinde ise bordo mavililer etkili olamadı.

33'
Ben Yahia sağ kanattan hücuma çıkan Mustafa Keçeli'yi gördü. Mustafa çok rahat pozisyonunda ortaladı. Moritz'in kafa vuruşunda Tolga başarılı ama dönen topu Nobre çizginin bir adım önünde tamamladı.

33' NE YAZİK Kİ GOL! MERT NOBRE

TRABZONSPOR
Tolga Zengin
Serkan Balcı
Mustafa Yumlu
Giray kaçar
Marek Cech
Didier Zokora
Gustavo Colman
Volkan Şen
Olcan Adın
Alanzinho
Paulo Henrique

Yedekler
Onur Kıvrak
Zeki Ayvaz
Aykut Akgün
Ondrej Celustka
Adrian Mierzejewski
Ferhat Öztorun
Halil Altıntop

MERSİN İDMAN YURDU
Hakan Arıkan
Joseph Boum
Çağdaş Atan
Ben Yahia
İbrahim Kaş
Hakan Bayraktar
Erman Özgür
Danilo Bueno
Mustafa Keçeli
Andre Moritz
Mert Nobre

Yedekler
İbrahim Sehiç
Nduka Ozokwo
Hasan Üçüncü
İlhan Özbay
Borislavov Delev
Tarık Altuntaş
Beto

devamı 2.sayfada...


32' Ben Yahia hücuma çıkarken topu Zokora'ya kaybetti. Zokora, Alanzinho ile duvar pası yaptı ama son dokunuşunda top savunmadan döndü.

31'
Andre Moritz çok uzaklardan kaleyi yokladı. Brezilyalı oyuncunun sert vuruşunda top kaleci Tolga'nın kucağında kaldı.

30'
Ben Yahia kendi yarı alanının son metrelerinde Olcan'ın hareketiyle yerde kaldı ve faul düdüğü çıktı.

28'
Ben Yahia rakip yarı alanın orta bölümünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Ben Yahia'nın ceza sahasına ortasında hakem faul düdüğünü çaldı.

27'
Volkan Şen sağ kanattan taçı bekletmeden Serkan'a kullandı. Serkan'ın pasında topla yeniden buluşan genç oyuncunun ortasında top kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

26'
Mersin İdman Yurdu bir kez daha rakip yarı alanın orta bölümünden serbest vuruş kazandı. Erman'ın ortaladığı topu Çağdaş kafayla dışarıya çıkardı. İkinci ortada Serkan hata yaptı ama Mersinli oyuncular ceza sahasında şut imkanı bulamadı.

25'
Alanzinho sağ kanattan hücuma destek veren Serkan'a pasını verdi. Serkan ofsayttaydı ve topa hareketlenmedi.

24'
Henrique orta alana kadar gelip top aldı. Brezilyalı oyuncunun Olcan'ın koşu yoluna gönderdiği pas hızlı ve top kaleci Hakan'da kaldı.

22'
Giray'ın pasında Volkan sağ kanattan son çizgiye indi. Volkan'ın ortasında Hakan topu tokatladı, savunma seken topu uzaklaştırmakta gecikmedi.

21'
Zokora'nın pasında sol kanatta Henrique savunmanın arkasına kaçtı. Henrique bekletmeden ortadaki Volkan'a çıkardı. Volkan kaleciyle karşı karşıya kalmıştı ama daha önce Henrique için kalkan ofsayt bayrağı var...

20'
Gustavo Colman bu duran topun da başına geldi. Arjantinli oyuncunun ortasında Hakan Arıkan, rahatlıkla çıktı ve topun sahibi oldu.

20'
Paulo Henrique, Boum'un hareketi ile sağ taç çizgisi yakınında yerde kaldı. Hakemin kararı faul...

19'
Bu kez Hakan Bayraktar ceza sahası içindeki Nobre'ye havalandırdı topu. Ancak ofsayt bayrağı Nobre için havadaydı.

18'
Mersin İdman Yurdu'nda Ben Yahia'nın sağ kanattan yaptığı yerden ortada, Mustafa Yumlu topu taça vurdu.

17'
Konuk ekip savunmadaki riskli paslara devam ediyor. Bu kez Boum, Trabzonspor presinde riskli bir pasla Nurullah Sağlam'ın yüreğini ağzına getiren isim.

16'
Mersin İdman Yurdu kalecisi Hakan Arıkan çok müsait bir pozisyonda büyük bir hata yaptı. Colman'ın üzerine gelmesini bekleyen Hakan'ın vuruşunda, top Colman'a çarptı ve auta gitti. Şans anı Mersin için...

14'
Mersin İdman Yurdu, kaleyi karşıdan gören bir noktadan 30-35 metrelik bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Çağdaş, çok sert bir şut çıkardı o mesafeden ancak top az farkla üstten auta gitti.

13'
Serkan rakip yarı alanın ilk bölümlerinden topu ceza sahasına gönderdi. Ama top doğrudan kaleci Hakan'ın ellerinde kaldı.

12'
Bueno derin bir pasla Moritz'i pozisyona sokmak istedi. Hem Moritz topu kontrol edemedi, hem de ofsayt bayrağı kalktı.

12'
Mustafa'nın kafayla indirdiği topu Colman tekrar savunma oyuncularına aktarmak istedi. Araya Ben Yahia girdi ama topu kontrol edemedi.

11'
Olcan yine sol kanattan pres yapan isim. Başarılı oyuncu topa dokunmayı da başardı ama top çok açıldı ve İbrahim Kaş'ta kaldı.

10'
Şenol Güneş bu dakikalarda kenardan oyuncularını sert bir dille uyarıyor. Bordo mavililerin puan kaybına lüksü yok..

8'
Henrique çok şık hareketlerle rakibinden sıyrıldı ve sağ kanatta Volkan'ı buldu. Volkan'ın yerden ortasında Hakan topu yumrukladı, Zokora'nın gelişine vuruşunda ise top kale yerine auta gitti.

7'
Mustafa'nın savunmadan gönderdiği uzun pasta Boum kafayla kalecisine döndü.

6'
İlk dakikalarda konuk ekip Mersin İdman Yurdu organize olmakta ve topa sahip olmakta büyük zorluk çekiyor.

5'
Gustavo Colman bir korner daha kullandı sol kanattan. Boum'un ters bir dokunuşu var pozisyonda ama karambolde savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

4'
Serkan sağ kanattan hücuma katıldı ve ceza sahasındaki Olcan'ı topla buluşturdu. Olcan kaleye vurmadan önünü boşaltmak istedi, savunma ayak koydu korner.

4'
Mustafa'nın pasında rakip yarı alanda Henrique topu kontrol etmek isteyen oyuncuydu. Çağdaş yakın takiple Henrique'nin topu almasına izin vermedi.

3'
Trabzonspor rakip yarı alanda pres yaparak başladı. Bu kez Paulo Henrique Boum'u zorladı presiyle. Hakan Arıkan'ın uzun vuruşunda ise hava topunda Mustafa, Nobre'ye faul yapan isim oldu.

2'
Gustavo Colman'ın kullandığı köşe vuruşunda savunma kafayı vurdu ve Ben Yahia tpu taça attı.

2'
Mersin İdman Yurdu savunmasında bir pas hatası. Olcan kaptığı topla sol kanattan son çizgiye kadar indi, ortasında top İbrahim Kaş'tan kornere gitti.

1'
Karşılaşma faul düdüğü ile başladı diyebiliriz. Henüz ilk saniyelerde Volkan Şen'e yapılan harekete faul kararı çıktı.

1'
Zorlu mücadele Trabzonsporlu oyuncuların dokunuşu ile başladı.

M.Ö:
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda iki takım oyuncuları sahaya geldi ve İstiklal Marşı'mız okundu... Artık çok kısa bir süre var başlama düdüğüne.

M.Ö:
Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de Burak Yılmaz'ın oynamadığı 3 karşılaşma oynadı. Trabzonspor bu 3 maçta 1 galibiyet 2 yenilgi aldı ve 6 puan yitirdi

M.Ö:
Karadeniz temsilcisinde günün en önemli tercihlerinden biri ise sezon başında 5 milyon euroya transfer edilen Adrian'ın 18 kişilik kadroda yer almaması..

M.Ö:
Trabzonspor'da cezalı Burak Yılmaz'ın yanı sıra, sakatlıkları süren Tayfun Cora, Robert Vittek ve Arkadiusz Glowacki de bugün görev yapamıyor

M.Ö:
Trabzonspor'da cezalı Burak Yılmaz'ın yerine forvet pozisyonunda Paulo Henrique görev alacak

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk edecek. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Ekrem Kan yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler olacak.

TRABZONSPOR
Tolga Zengin
Serkan Balcı
Mustafa Yumlu
Giray kaçar
Marek Cech
Didier Zokora
Gustavo Colman
Volkan Şen
Olcan Adın
Alanzinho
Paulo Henrique

Yedekler
Onur Kıvrak
Zeki Ayvaz
Aykut Akgün
Ondrej Celustka
Adrian Mierzejewski
Ferhat Öztorun
Halil Altıntop

MERSİN İDMAN YURDU
Hakan Arıkan
Joseph Boum
Çağdaş Atan
Ben Yahia
İbrahim Kaş
Hakan Bayraktar
Erman Özgür
Danilo Bueno
Mustafa Keçeli
Andre Moritz
Mert Nobre

Yedekler
İbrahim Sehiç
Nduka Ozokwo
Hasan Üçüncü
İlhan Özbay
Borislavov Delev
Tarık Altuntaş
Beto