Trabzonspor’un bu sezon iyi futbol oynamadığı herkesin ortak görüşü. Ancak, en büyük zaafiyeti forvet mevkiinde.

PUAN KAYIPLARININ ANA NEDENİ GOL SIKINTISI

Trabzonspor, bu sezon oynadığı 2 UEFA Avrupa Ligi maçının normal süresinde hiç gol atamadı ve turu kaybetti.

Spor Toto Süper Ligi maçlarından KDÇ Karabükspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe maçlarında rakiplerinden daha fazla gol pozisyonu yakalamasına rağmen ikisinde berabere kaldı, birinde ise mağlup oldu.  Sadece Mersin İdmanyurdu maçında gol pozisyonu üretmede kısırlık yaşadı.

Kasımpaşaspor  ile oynanan son lig maçında rakibe sadece bir gol pozisyonu vermesine karşın, en az 7-8 net gol pozisyonu yakaladı ve bunları harcadı. Olcan ile yakaladığı harika golde ise becerinin yanında biraz da şans vardı. Yani bu gol olmasa idi yine puan kaybedecekti.

MALESEF ETKİN GOLCÜSÜ YOK

Geçen sezon  Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı golcü ve gol idi. Tek golcüsü Burak’ı kendi yönetiminin samimiyetsizlik ve beceriksizliği ve Galatasaray kulübünün entrikaları ile kaybettikten sonra yerine aldığı Janko, ya etkin değil ya da hala hazır değildir. Forvet mevkiinde oynatılmak zorunda kalınan Olcan, Halil, Sapara ve Yasin ise cömertçe pozisyonları harcamaktadırlar.

SORUMLU KİM?

Sorumlu tabi ki yönetimdir. Transferler zamanında yapılmamıştır. Ayrıca takım her zamanki gibi tek forvete mahküm edilmiştir. Zira, zaman zaman forvet olarak oynatılan Henrique’den bırakın forveti bu takıma yedek bile olmaz.

OLCAN, O HAREKETİ HOCAYA VE YÖNETİME YAPMALIYIDI

Birkaç haftadır kaçırdığı gollerle herkese saç baş yolduran Olcan’ın attığı gol sonrasında yaptığı şimdi niye konuşmuyorsunuz, sizi duyamıyorum tarzındaki hareket çok çirkindi. O hareketi, ondan zoraki forvet oluşturmaya çalışan, şansızlık veya beceriksizliğine rağmen onu forvet mevkiinde oynatmada ısrar edip daha da yıpranmasına neden olan Hoca’ya  ve yönetime yapmalıydı. Bu tür hareketleri yaparak taraftar ile zıtlaşmaya hiç gerek yok, çünkü her zaman kaybeden oyuncu ve takımı olur.

GENÇLERİ ZORDA KALMADAN OYNAT ŞENOL HOCA

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Şenol Hoca’nın, Zeki ve Mustafa gibi gençlerimizi mecbur olmadan oynatmadığnı görüyoruz. Ya gençlerin mevkilerinde oynayan biri sakatlanacak, ya da çok kötü oynayacak ve takım puan kaybedecek ki onları oynatsın. Öreğin Zeki, ilk oynadığı maçta sahanın en iyilerinden biri iken, neden oynatılmadığını anlamak mümkün değildir.

SONUÇ OLARAK;

Yönetim şayet bu işi yapmaya devam edecekse, devre arasında mutlaka adam gibi bir transfer yapmak zorundadır, aksi halde sadec en az gol atan takımlardan biri olarak kalmaz, üst sıralardan da uzak kalır.