Ocak ayındaki ara transfer döneminde özellikle savunma hattına yeni takviyeler yapmayı planlayan ve ilk hedef olarak Molde’li Martin Linnes’i seçen Beşiktaş, iç piyasada da harekete geçti.

Teknik direktör Slaven Bilic’in, “Savunmada ilk önceliğimiz sağ bek. Ancak yerli isimler arasından da özellikle savunma hattımıza kaliteli birkaç futbolcu kazandırırsak 3 kulvarda birden yarışan kadromuz sıkıntı yaşamaz” açıklamalarının ardından temaslara başlayan yönetim, listesine Mustafa Yumlu’yu ekledi. Trabzonspor’da kadro dışı konumda bulunan deneyimli savunmacı için nabız yoklayan Siyah-Beyazlılar, bu konuda Bordo-Mavili cepheden de olumlu geri dönüş aldı. 27 yaşındaki futbolcuyu bonservisi elinde olarak göndermeye sıcak bakan Trabzon’un, Mustafa konusunda Beşiktaş’a her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğu öğrenildi.

Halilhodzic kadro dışı bıraktı

Yaklaşık 6 sezondur Trabzonspor’un formasını giyen Mustafa Yumlu, Bordo-Mavililer’in Süper Lig’de bu sezon Karabükspor’a 3-0 kaybettiği maçın ardından o dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodzic tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Yeni gelen teknik adam Ersun Yanal da deneyimli futbolcuyu affetmemişti.

Kaderi Beşiktaş’la değişti

Trabzonspor’a 2008 yılında Arsinspor’dan transfer olan Mustafa Yumlu, aynı sezon Bordo-Mavililer’in pilot takımı 1461 Trabzon’a kiralanmıştı. 2 sezon boyunca burada görev alan Yumlu, Trabzon’un 3 Ekim 2010’da Siyah-Beyazlılar’la oynadığı mücadelede, Giray Kaçar’ın sakatlığının bulunması sebebiyle kadroya dahil edilmişti. Yumlu, karşılaşmanın 51. dakikasında attığı golle takımının sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılmasını sağlamıştı. Bu golün ardından o dönemki Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, deneyimli futbolcuyu A Takım’a dahil etmişti.