61SAAT HABER SERVİSİ - Türk Hava Yolları ve diğer uçak firmalarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifesi bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisin de de gündem oldu. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “THY’nin veya diğer hava yollarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifeleri belli. Trabzon’a gelmek rüya haline geldi. Burada hala toprağından geçinen insanlar var Bunlara uygulanan fiyatlar diğer büyükşehirlere uygulananın kat ve kat üzerinde. Bakanımız Trabzonlu. Belediye başkanlarımız, bakanımızla sık sık görüşüyor. Antalya’ya 94 lira, Trabzon’a 700 lira bilet fiyatı. Trabzon’un bu konuda sesleri olmalarını talep ediyorum” dedi. 
Bunun üzerine oturumu yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüşeceğini ve masaya yatırılacak konuların başında uçak bilet fiyatlarının bulunduğunu açıkladı. 
Ataman, “THY’nin Trabzon’a uçuşlarında hem fiyat hem de uçu şsayısında sıkıntı var. Bu meseleyi sanki turist sayısının fazlalığına “Orta doğulu turistler çok geldiği için fiyatlar pahalandı” cehaletin de olanlar var. Uçuş sayısı ve fiyat açısından sıkıntı var. Uçuş sayısı düşük olduğu için yolcu sayısı fazla olduğunda fiyatlar yükselmiş oluyor. Bu fiyatlara rağmen Trabzon uçuşları dahil olmak üzere THY’nin uçaklarının zarar ettiğini sayın bakan bana söylemişti. Mesele büyükşehir belediye başkanımızın gündeminde. Yarın Ulaştırma Bakanımızla randevusu var. Bu konu masaya yatırılacak. İnşallah sayı artar fiyatlar azalır” dedi.