Of'un Ballıca Mahallesi'nde yol kenarında dikkat çeken bir manzara... Sağını bordo mavi, solunuz bordo mavi... Baktığınız her yer bu iki asil renkle donatılmış.

Trabzonspor sevgisini köyün her yerine yaymak istemiş hayırsever Hasan Amca. Köyde yaptırdığı değirmenden başlayarak köyün içine uzanan bordo mavi bir renk ahengi yaratmak istemiş. Hasan Amca'nın kısa bir süre önce vefatı köyde derin bir üzüntü yaratırken, onun ömründen de uzun olan sevgisini çocukları sürdürmekte kararlı. Şimdi gelin, bordo mavi değirmenin hikayesini Ballıca Mahallesi Muhtarı Recep Yavuz'dan dinleyelim.

Değirmenimizin mimarisi rahmetli Hasan Çakır amcamıza ait. Hasan Amca yaklaşık bir ay önce vefat etti. Kendisi çok hayırsever bir insandı, köyüne mahallesine bir değirmen yaptırmıştı. Sadece köyümüzden değil çevre köy ve ilçelerden de insanlar gelip ücretsiz olarak değirmeni kullanabiliyor. Kendisi burada hem manevi çalışan olarak görev yaptı, hem de diğer çalışanlar için maddi destek sağladı. Allah rahmet eylesin bir ay öncesine kadar böyle devam etti hiçbir karşılık beklemeden değirmenin tüm masraflarını karşıladı. O günden beri değirmende oğulları Zeki ve Remzi beyler bu hayırsever davranış devam ettiriyorlar. Babalarının izinden yürüyorlar. Hasan Amca Trabzonspor hastasıydı, çocukluğundan beri o sevda devam ediyordu. Bunu değirmene, duvara, elektrik direklerine ve köyün tamamına yansıtmak istiyordu ömrü yetmediği için köyün yukarısı tamamlanamadı maalesef. Buraya Of'un her yerinden hatta Trabzon’un bazı ilçelerinden de mısır öğütmek için insanlar geliyor, hiçbir ücret alınmadan gelen mısır alınıp öğütülerek vatandaşa veriliyor. Allah rızasından başka hiçbir niyet yok. Bordo mavi renkte inşallah yukardaki mahallelere kadar çıkacak. Hasan Amca'nın böyle bir niyeti vardı boyaları ve malzemeleri hazırdı ancak ömrü yetmedi inşallah biz ve oğulları devam ettireceğiz. Hasan amcanın hayalini gerçekleştireceğiz.

Trabzonspor bizim için anahtar kilit. Biz her ne kadar oflu olsak da önce Trabzonspor’u sevdik, ikinci planda ise Of gelir... Sonra il ilçe. Bizim köyümüzün halkı veya dışarıdan gelenler burayı gördüklerinde akıllarında hemen Trabzonspor yanıyor giderken gelirken herkes Trabzonspor’u düşünüyor. Trabzonspor’u düşünüyoruz ama Trabzonspor’da eski futbolcular yok o inançla azimle gayretle ve o imkanlar çerçevesinde efsane olanlardan şu an yok denecek kadar az. Eskiden Trabzonspor maçlarına giderdik büyük heyecan duyardık para pul sorun olmadan üç beş kişi toplanıp bir bütçe yapar ve maça giderdik. ilk Fenerbahçe maçına gitmiştik o zamanlar çok büyük heyecan vardı kapılarda ayakta bekledik küçüktük bilet almak çok zordu şu anda şartlar daha gelişmiş. Trabzonspor’un sevenleri de çok imkanları da çok Trabzonspor bizim köyümüze geldiği için açıkçası çok heyecanlandım yani Trabzonspor'un bizi araması bordo mavi değirmenimizi görüntülemesi bizi Ballıca olarak çok gururlandırdı buralara kadar geldiniz için teşekkür ederim.

Trabzonsporumuz daima başarılı olsun, Trabzonspor’un başarısı hepimizin başarısıdır