61SAAT ÖZEL - Son günlerde AK Parti Trabzon Milletvekil Faruk Nafiz Özak’ın futbolculuk yıllarında Rizespor’dan Trabzonspor’a transferiyle ilgili ortaya atılan iddiaların kasıtlı ve ısmarlama olduğu gün yüzüne çıktı. Trabzon’da yerel bir kanalda program yapan ve aynı zamanda Trabzon’daki bir kamu kurumunda görev yapan spor Yorumcusu ve yazar tarafından, Faruk Nafiz Özak’ın döneminde Rizespor’dan Trabzonspor’a torpille alındığı, babasının devreye girip dönemin yöneticisi Salih Erdem’e ricada bulunduğu Salih Erdem’in ağzından gündeme getirilmişti.


Rizespor’da kaptanlık yaparken, Galatasaray’ın istemesine ragmen binbir güçlükle Trabzonspor’a transfer edilen Faruk Özak’ı o dönemin başkanına ve yöneticilerine sorduk. Bakın Faruk Özak’ın Trabzonspor’a torpille geldiği yönündeki iddiaların sahibi olduğu öne sürülen Salih Erdem, Özak’ı beğenmediği öne sürülen dönemin Hocası Ahmet Suat Özyazıcı, dönemin Kulüp Başkanı Celal Ataman ve Nizamettin Algan bu iddiaları nasıl yalanladı.


FARUK ÖZAK’I ZORLA ALDIK VERMİYORLARDI!

Faruk Özak’ın Trabzonspor’a gelmesinde en önemi isim olan dönemin başkanı Celal Ataman’a bu Faruk özak’ın Rizespor’dan Trabzonspor’a nasıl geldiğini sorduk. Faruk Özak’ın torpille takıma alındığı iddialarına sert çıkan dönemin Trabszonspor Kulübü Başkanı Celal Ataman şunları söyledi, “Faruk Özak’ı takıma alan kişi benim. Faruk Özak’ı Rizespor’dan alabilmek için neler yapmadık ki. Araya kaç kişi soktuk, kaç futbolcu verdik ben bilirim. Zorla aldık Faruk Özak’ı Trabzonspor’a. Çünkü Faruk Özak çok iyi bir topçuydu ve Rizespor’un kaptanıydı. Rizespor’a büyük katkıları oluyordu. Ayrıca Özak tranferinden 1 sene önce kaleci İlhan’ın transferinde Rizespor bize çok kızmıştı. Takımın Başkanı Bahattin Coşkun “Kesnlikle vermeyiz” diyordu. Araya Çaykur Zihni Derin Fabrikası Müdürü Selahattin Uçankan’ı soktuk, SSK Müdürü Avni Ocak da şahittir. Çok ısrar ettik. Çünkü mükemmel futbol oynuyordu. Faruk Özak geldiği sene takım lige çıktı. Faruk Kaptan oldu. İyi de abilik yaptı takıma. Trabzonspor’a gelmek için torpil yaptırmasını bırakın biz almak için yaptıklarımız büyük bir mücadeleydi. Faruk Özak torpile ihtiyacı olacak bir futbolcu değildi. O tam bir futbolcuydu”

SALİH ERDEM: BEN KİMSEYE TORPİLLE ALDIK DEMEDİM YALAN KONUŞUYORLAR

Faruk Özak’ın Rizespor’dan Trabzonspor’a torpille geldiğini söylediği iddia edilen Salih Erdem ise, ismini kullanarak yazı yazan kişiyi tanımadığını belirterek “Ne torpili kim demişse yalan söylemiş. Öyle bir şey olur mu. Faruk Özak’ı Trabzonspor’a alan kişilerden biri benim. Hatta onu almak için Rizelilerle az tartışmalara girmedik. Vermek istemediler. Kaç futbolcu verdik Faruk Özak’ı almak için o dönem? Ne güçlükler çektik? Faruk Özak iyi bir abi, iyi bir futbolcu, iyi bir takım kaptanıdır. O Şampiyon takımın kaptanıdır. Ne demek torpil, çok yakışıksız buluyorum bu tür lafları. Ben kimseye böyle bir açıklama yapmadım. Yazan şahısları da tanımıyorum bile. Benle ne zaman konuşmuşlar, hangi açıklamalarımı nerede duyup yazmışlar. Bunları da araştıracağım. İnsanları bu tür dedikodularla birbirine düşürmenin ne alemi var. “

ÖZAK 4X4’LÜK BİR FUTBOLCU VE İNSANDIR

Faruk Özak’a yönelik yapılan eleştirilerle ilgili görüşlerini aldığımız dönemin hocası Ahmet Suat Özyazıcı, Faruk Özak’ın takıma torpille geldiği iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade ederek, “Faruk Özak Trabzonspor’a Rizespor’dan hakkıyla gelmiştir. Babası çok muhterem, alim, müslüman bir adamdır. Futbolla da işi pek olmazdı. Öyle bir insan tarpil morpil işlerine girer mi. Böyle bir şey mümkün değil. Sayın Faruk Özak hem futbolculuğu döneminde, hem insanlığı ile hemde siyasi kimliği ile 4X4’lük bir adamdır. Salih Erdem’in ne dediği bilmem ama tekrar ediyorum Faruk Özak Trabzonspor’u hakkıyla gelmiştir.


ÖZAK’IN DA OYNADIĞI FUTBOLUN DA TORPİLE İHTİYACI YOKTUR
Nizamettin Algan ise özak ile ilgili ortaya atılan torpil iddialarına yönelik şu açıklamayı yaptı: Ben Faruk Özak’ı 10-11 yaşlarında sarı perçemli bir çocuk olarak tanıdım. Haydar Hafız’ın çocuğu olarak tanıdım. Minik takımda da bir yıldızdı o, İdmanocağı’nda da. İdmanocağı’nda sağ haf da oynardı (ortasağda). Bir gün idmanda İdmanocağı Başkanı Rıfat Dedeoğlu , Ahmet Suat hocanın omuzuna elini koyarak “Ya Hocam Bu Haydar Hafız’ın oğlu çok güzel top oynuyor ama sen onu oynatmıyormuşsun” dedi. Ahmet Hoca Başkan Dedeoğlu’na şu sözleri söyleyrek Faruk Özak’ın kendisi kadar kaliteli bir topçu olduğunu ima etti. “Başkanım Faruk benim stilimde oynayan bir topçu. O oynarsa benim oyanamamam lazım”.

“Faruk Özak’ı Rizespor’da izeldiniz mi nasıl bir futbolcuydu sorusuna ise Algan “Maradonna’yı izlednimi diye bir soru gibi oldu bu. Yani iyi olan bir futbolcuyu izlemeye gerek yok. O Trabzonspor’a bileğinin hakkıyla gelmiştir. Ne kendisinin nede oynadığı futbolun torpile ihtiyacı yoktur” dedi.

KAYNAK:61SAAT