Habertürk TV’de katıldığı Spor Saati programında spor gündemine dair açıklamalarda bulunan Altaylı 2019-2020 sezonuna imsi verilen Cemil Usta ismini tanımadığını “kaburgacı” zannettiğini açıkladı.

Cemil Usta sezonu ile ilgili konuşan Altaylı “Bir itirafta bulunabilir miyim. Baktım, şaşırdım yıllar önce Diyarbakır’da kaburga dolması yediğim bir yer vardı. Cemil Usta’ydı adı ne laka dedim.  İlk anda aklıma o geldi. Trabzondan birisini bekliyordum Cemil Usta diyince ilk anda çözemedim okuyunca hatırladım dedim sonra hatırladım. Bir anda böyle afalladım. Trabzonspor, büyük bir terslik olmazsa en büyük şampiyonluk adaylarından biri. Bu sene lig Galatasaray ve Trabzonspor arasında geçer gibi görünüyor" ifadeleri Trabzonsporlu taraftarlar tarafından tepki topladı..

TRABZONSPOR'A KAYIRILIYOR...

Trabzonspor'un borç yapılandırması yapan ilk kulüp olmasına değinen Altaylı, "Trabzonspor, devlet tarafından bir miktar kayrılıyor. Trabzonspor, şimdiye kadar gelirinin çok ötesinde harcamalar yaptı, borçların ödenmesinde zorluk olduğu için, Trabzonspor da bölge için önemli bir kulüp olduğu için bir miktar kıyak yapıldı. Yapılmasın demiyorum ama diğer kulüplere de haksızlık olmasın" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un mevcut borçlarını TBB ile yapılan anlaşma gereği yapılandırmasını yorumlayan Altaylı "Borçların yapılandırılmış olması, Trabzonspor'un UEFA'nın kriterlerine uymuş olduğu anlamına gelmiyor. Bankalarla olan ilişkilerin UEFA'yla bir ilgisi yok, UEFA bununla ilgilenmiyor. UEFA gelir gider dengenle ilgileniyor. Trabzonspor'un bilançosunu bir nebze rahatlattıysa evet UEFA bununla ilgilenebilir" değerlendirmesinde bulundu.

OBİ MİKEL ŞAHANE TRANSFER

Trabzonspor'un transferleri üzerine konuşan Altaylı "Çok doğru bir hamle. John Mikel Obi, şahane bir transfer. Kim yaptıysa helal olsun. Nasıl oynayacak emin olamam ama şahane bir kumaş" ifadelerini kullandı