Trabzonspor’un Galatasaray’ı Medical Park Arena’da 2-0 yendiği karşılaşmanın ardından “Ersun Yanal hayranı medya” sözleriyle gündeme gelen ünlü gazeteci Fatih Altaylı, bu sözlerine açıklık getirdi.

Altaylı, “Maç yazınızda bir bölüm var. “Ersun Yanal hayranı medya” diye. Bu sözü neden söylediğiniz merak ediliyor. Medyanın hücum oynatan, başarılı olan bir teknik direktörü beğenmesi suç mu? Siz beğenmiyor musunuz?” sorusuna, “Aklınızca bana laf sokuyorsunuz. Aferin size. Söyleyeceklerimi kesip biçmeden yayınlayacaksanız anlatayım. Eğer kesip biçerseniz televizyona çıkar çok ağır konuşurum, haberiniz olsun.

Siz spor basını kimi teknik adamları çok sevip kredi açıyorsunuz, kimilerinin ise ipini ilk andan çekiyorsunuz. Ersun Yanal niyeyse sevdiklerinizden biri. Sonsuz krediniz var. Toz kondurmuyorsunuz. Benim söylediğim şu... Diyelim ki, bu yıl kuruluş ve toparlanma yılı.

Bakalım Trabzonspor seneye ne yapacak Ersun Yanal’la? Şampiyon olacak mı? Ya da Galatasaray ve Fenerbahçe’nin berbat yönetimlerle oyun dışı kaldığı bir ortamda tek rakibi gibi görünen Beşiktaş’ı alt edebilecek mi? Son maça kadar şampiyonluk şansını sürdürecek mi? Ben şunu diyorum; Yanal genelde bir konsantrasyon sorunu yaşıyor gibime geliyor. Uzun süreli konsantre olamıyor. Belki de benim bu sözlerim ona doping yapacaktır ve daha konsantre olacaktır. İnşallah. Trabzon gibi futbolla yaşayan bir şehir şampiyonluğu hak ediyor çünkü...” ifadeleriyle yanıt verdi...