Altaylı, nefesleri kesen Trabzonspor-Beşiktaş maçı için övgü dolu ifadeler kullandı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in maç yerine bir televizyon yarışmasına katılmasını eleştiren Altaylı, "Bu yaptığı Türk milletine karşı bir hakarettir" ifadesini kullandı: 

"İngiltere ligi maçlarını aratmayan bir maçtı. Hırs, taktik olarak müthişti. Takımının yenilmesine tahammülü olmayan Trabzon seyircisi bile iki takımı da alkışladı. Gollerin hepsi güzeldi. Trabzon'un iki golü de muazzamdı. Bir an bile çay içmeye, tuvalete gitmeye kalkamadım ekran başından. 90+3'e kadar kimsenin tempoyu düşürmediği, çirkinlik yapmadığı bir maç.

"FATİH TERİM'İN YAPTIĞI TÜRK MİLLETİNE HAKARETTİR"
Türkiye liginin ilk yarısının ve ligin lideri ile ikinci yarının liderinin arasındaki maç. Milli takıma girmeye aday 8-10 futbolcunun olduğu bir maçta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim nerede abi? Bu da bir başka ayıp. Sen Türk futbolunun direktörü sıfatıyla senede 5 milyon Euro alacaksın. Bu önemli maçın olduğu gün de Survivor bilmemnesi için Dominik'e gideceksin. Ayıptır, Türk halkına hakarettir. Yardımcılarım seyretti olmaz, maçı canlı canlı seyredeceksin. Ben de Türk futbol direktörü olmak istiyorum o zaman. Ben de ailemle Amerika'da olmak, oradan da Acun'un yanına gitmek istiyorum ya. Orada yanmak, güneşlenmek, denize girmek falan istiyorum ya. Böyle bir şey var mı? Bu doğru mu?

"GALATASARAYLI FUTBOLCULARI SANDALYEYE BAĞLAYIP, 'UTANMANIZ VARSA, ATIBA'YI İZLEYİP UTANIN' DİYECEKSİN"
Zirvedeysen herkes sana laf söyler. Şenol Güneş, Beşiktaş'la anlaştığı gün, 'Beşiktaş çok iyi iş yaptı' dedim. Bakıyorsun abi Beşiktaş'ta hakikaten bugün oyuncular 3 gömlek üzerine çıktı. 34 yaşındaki Atiba, 90+3'te rakibinden daha fazla yükselip kafa vuruyor. Maç boyunca da bir tane hata yapmadan oynuyor. Bunlar önemli işler. Atiba kaç para alıyor, 1 milyon Euro... Sneijder, Galatasaray'dan 5.5 milyon Euro alıyor. Bu Galatasaraylı futbolcuları toplayıp sandalyeye bağlayacaksın ve o Beşiktaş maçını seyrettireceksin. Diyeceksin bu Atiba 'sizin aldığınız paranın yarısını alıyor, seyredin ve mercimek kadar utanma duygunuz varsa utanın'. Tudor kötü tamam ama bir de yırtınırsın be kardeşim. Sen Galatasaray'sın ya, Galatasaray'sın. Bütün bunların temelinde Galatasaray yönetiminin ve kongresi var. Bunlar bu haldeki durumun sebebi. Fikret Orman yönetimini de alkışlamak gerekiyor. Trabzon-Beşiktaş maçında futbolcuların suratlarında ışık var. Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular da ise karanlık çökmüş. Çünkü bu iki takımda da kötü yönetimler var."

"MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ"
Şenol Güneş 'sezon başından beri hep rakip şöyle yaptı, böyle yaptı' diyor. Sürekli bir küçümseme ya da bir şey söyleme. Hoş değil... Biz de bunu onun düşmanı olduğu için söylemiyoruz. Öven de biziz, bu konuda yeren de biziz... Bizim onu eleştirme, onun da bize cevap verme hakkı var.

İki takım da beni ilgilendirmiyor, aynı mesafededir. Beşiktaş'ı da çok severim, Trabzon'a da sevgim vardır. Ama maçın hakkı beraberlikti. O kadar güzel futbolla kimsenin hakkı heba olmayacaktı. Kimse üzülmeyecekti. Beraberlik olsa daha iyi olabilirdi ama Beşiktaş açısından da kazanmak şampiyonluk için çok önemli bir hamleydi.

Mehmet Ali Yılmaz'ın haklı olduğunu düşünmüyorum. Stadın adı ayrı bir tartışma konusu ama, orası Trabzonspor'a kazandırılmış bir yer. Tesisleri Mehmet Ali Yılmaz yaptı diye sonsuza kadar orada oturacak halleri yok. Halil Burnaz da Galatasaray'a Florya Tesisleri'nin alınmasında çok önemli bir yöneticiydi. O da desin ki; Vay, Florya'yı sattınız! Böyle bir şey yok. Kulüpler tesislerini değerlendirebilir. Stadın adı için ben de 'Şamil Ekinci' olmalıydı dedim mesela. Şamil Ekinci, Trabzon'un peşpeşe şampiyon olduğu dönemlerde kulübün başkanıdır. Ben öyle düşündüm ama o benim düşüncem."