'Savunmamızdaki başarımız bizi memnun etti'

İlk olarak Giresunspor galibiyetiyle sözlerine başlayan Fatih Tekke, "Göreve başlayalı 2 hafta oldu. Geçen hafta özellikle 2 puan kayıpla başladık. Denizlispor maçında özellikle 2. yarıdaki pozisyonlarımızın karşılığını alamadık. Giresunspor maçı düşündüğümüz şekilde oynandı. Arkadaşlarımız söylenenleri futbolun gerçeğine uygun bir şekilde sergiledi. Giresunspor galibiyeti oyuncularımızın öz güvenini biraz daha artıracaktır. Galibiyetlerimiz devam etmeli. Bu bir süreç, bir yolculuk, kısa zamanda bu olumlu şeyler görmek önemli. 'Giresunspor galibiyeti takımdaki oyuncuların öz güveni artırdı mı?' Bunun cevabını ilerleyen haftalarda göreceğiz. Beraber hareket etme kabiliyetimizi ve futbolun özelikle anlaşılabilir şekilde oynanması için mücadele edeceğiz. Bu bir süreç, takım savunmamızdaki başarımız bizi memnun etti. Bu galibiyeti abartmaya da gerek yok, küçümsemeye de gerek yok" ifadelerini kullandı.

'Çok çalışmalı ve asla vazgeçmemeliyiz'

Kupadaki hedeflerinden de bahseden Tekke, "Kadro derinliği açısında hamle olarak problemlerimiz var. Bunlar mazeret değil, elimizdeki oyuncu arkadaşlarımızı en iyi nerede kullanacağımız önemli. Kupada gideceğimiz yere kadar gitmeliyiz. Takımıma şunu söylüyorum. Biz bu işi yapıyorsak, gereğine göre çalışmalı, gereğine göre çok çalışmalı ve asla vazgeçmemeliyiz. Galibiyet alışkanlığını elde etmeliyiz. Birçok takımı yenebilecek ve zorluk yaşatabilecek güçteyiz. Biraz daha destek sağlanırsa ben açıkçası takımımdan çok ümitliyim"  dedi.
'Türkiye'de futbol oynanmıyor'

Liglerimizin kalitesini değerlendiren genç teknik direktör, "TFF 1. Lig ve Süper Lig devamlı takip ettiğim bir lig. Futbol futbol olarak Türkiye'de oynanmıyor. Taktiksel olarak hiçbir şey yok. Üst ligi de söylersek, bir ya da iki takım bunu yapıyor. Bu takım ne oynuyor dediğimizde bunun karşılığını veren bir zihin yok. Futbol ülkemizde oyuncunun yeteneğiyle spontane oynanmış bir oyun. Ne savunmada ne de hücumda hücumda bu daha zordur. Burada tek sorumlu teknik direktörler değil, bu yönetimsel bir problem. Ülkemizde iki mağlubiyette hocalar gidiyor. Ve hocalarımız sonuca odaklanıyor bu da futbol kalitesini etkiliyor. Küçümseme bağlamında değil ama ülkemizde futbolun futbol gerçeklerine uygun olarak oynandığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Hiçbir zaman ikinciliğe talip olmadığını dile getiren 40 yaşındaki çalıştırıcı, "Hedeflerimiz büyük, bu ülkede bir şeyleri başarmak kolay değil. Allah nasip ederse bize inanları, tercih edenlere mahcup etmeyeceğiz. Çalıştığımız takımlarda kısa ya da uzun kalırsak futbolcularımızın hafızasında güzel şeyler bırakmak, futbol adına doğru şeyleri yapmak istiyorum. Biz çalışıyoruz gerisi Allah'tan şu anda birçok şey iyi gibi. Hedef olarak ülkede bir şeyi söylediğiniz zaman alay konusu oluyorsunuz. Kendi adıma hedefim var. Hiç ikinciliğe talip olmadık, bireysel olarak ve takımsal olarak birincilik için savaştık. Allah nasip ederse ülkem adına bir şeyler yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.