61SAAT.COM SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği Başkanı ve Bordo Mavililerin efsane golcü Fatih Tekke Galatasaray maçını 61saat.com’a yorumladı.

“TRABZONSPOR’UN OYUN TARZI YOK”

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği Başkanı ve efsane futbolcu Fatih Tekke “Trabzonspor’un genel manadaki problemi üretkenliğinin az oluşu, ne kenar hücumlarını doğru yapabiliyor, merkezden de sadece Mehmet Ekici’nin bireysel olarak uzaktan attığı şutlarla etkili olmaya çalışıyor. Bunların haricinde organize bir şekilde kenarlardan çoğalma ve pozisyonları sonuçlandırma gibi bir oyun tarzı yok.”

“DAHA ÇOK 2. BÖLGE”
Galatasaray maçında Trabzonspor’un daha çok 2. Bölgede oynaması gerektiğinin altını çizen Fatih Tekke “Bence bu kadronun oynaması gereken daha çok ikinci bölgede bekleyip iki kenar oyuncusu ile kontra ataklarla hızlı bir şekilde kullanmak. Onun haricinde pas oyunu oynayabilen ve bunu rakibe hissettirebilen bir oyunumuz yok.”

“ERSUN HOCA GÖRECEKTİR” 
Dev maçın şifrelerini veren Tekke “Galatasaray’ da çok disiplinli olmayan çok açıklar veren ama hücum hattında da çok etki olan bir takım büyük ihtimalle Ersun hocada bunu görecektir, görmüştür. İkinci bölge ili birinci bölge arasında mesafe dar tutulup kenardan ve merkezden arkaya koşulacak kontra atak şeklinde oynayacak diye düşünüyorum. Galatasaray için bunları söyleyebilirim. 

“KALİTE OLARAK GERİDEYİZ..”
“Geneldeki probleme gelecek olursak birbirini tamamlayamayan, anlaşılamayan bir oyun tarzı var. Genellikle bireysel olarak oynanan oyun var, takım oyunu yok. Yedi maç yedi puan demek ki bir şeyleri doğru yapmamışız, kaldı ki oyun kalitesi olarak da çok gerideyiz.”