Fenerbahçe'nin yeni hocası Dick Advocaat'ı, 2006- 2009 yılları arasında Rusya'nın Zenit takımında birlikte çalıştığı eski öğrencisi Fatih Tekke anlattı.
 
Tekke'nin Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar şöyle;
 
Advocaat'ın en belirgin özelliği inanılmaz denecek seviyede anlayışlı ve iyi bir insan oluşudur. Yıldız oyuncuyu çok rahatlıkla idare edebilecek bir hocadır. Kesinlikle oyuncular ile iletişim konusunda önemli bir tecrübe. Kaprisi yoktur, altın gibi bir kalbi vardır. Ama kulübede despot bir canavara dönüşebilir. Türkiye'de yaşayacağı en önemli problemin oyuncuların ve kulüplerin yapısını anlamak olduğunu düşünüyorum. Bunu kısa sürede atlatırsa, kendisini takıma verip önemli işler yapar.
 Advocaat'ın Türkiye'deki futbol yapısını, futboldan beklenenleri, hakemleri, başkanların yapısını ki- bu Fenerbahçe'de biraz daha fazladır- çözmesi gerekiyor.
 
BİZ DE ÇOK KAVGA ETTİK AMA DOST KALDIK
 Kendisiyle iyi ve kötü günler geçirdik. İnsani olarak ben de çok önemli izler bırakan en önemli hocalardan birisi diyebilirim. Herhangi bir oyuncuyla problemi olsa da problemleri kesinlikle sahaya taşımaz. Onunla çok kötü kavga da etseniz asla size kaba davranmaz. Davranışları futbolcuyu asla rahatsız etmez. İnsani olarak onunla biri anlaşamıyorsa kesinlikle onda ciddi bir sorun var. Benim de onunla kavgalarım oldu ama dostluğumuz devam etti.
 Başarılı olur mu olmaz mı bilemiyorum ancak Türkiye'de zaten yarış 4 büyük takım arasında geçiyor. Bence Türkiye değil Avrupa'da başarılı olabileceğini düşündüğü için gelmiştir.
 
SAYGIYI FAZLASIYLA HAK EDEN BİR HOCA
 Futbol iyi oyuncularla oynanan bir oyundur. Zenit'te beraberken çok iyi bir kadromuz vardı. Üç yıl boyunca Zenit'te hücumsal futbolu benimseyen bir oyun anlayışı vardı. 4-3-3'ün farklı bir versiyonunu oynatmayı seviyor. Ancak insani ilişkileri ile oyuncuları kısa sürede tanıyacak ve onlara uygun sistemi belirleyecektir.
 İletişim kurma anlamında kimseyle bir sorun yaşamayacaktır. İstanbul'a geldiğinde eski bir dostu olarak onu yemeğe çıkarıp, kendisiyle ilgilenirim. Çünkü saygıyı hak ediyor.
 
FATİH'İ RUS SANDI, TAKIMI YAKTI!
Dick Advocaat, 2009 yılında Zenit'in Rusya Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynadığı karşılaşmada, Pogrebnyak'ın yerine oyuna Fatih Tekke'yi almış ve bu hamlesiyle yabancı kuralını ihlal etmişti. Bu değişiklik sonunda Zenit hükmen mağlup sayılmıştı.