TFF 1. Ligine kötü bir şekilde başlayan Manisaspor, hatırlanacağı üzere 2 hafta teknik direktör değişikliğine gitmiş ve takımın başına Fatih Tekke’yi getirmişti.
Fatih Tekke’li Manisspor, ilk maçında Denizlispor ile 1-1’lik berabere kalmış, bu haftada Giresunspor’u deplasmanda 1-0’lık skorla mağlup etti.
Bu sonuçla birlikte Manisasspor 9. Haftanın ardından 7 puan ile 17. Sırada yer aldı.

Ligin zirve adayına karşı alınan bu önemli galibiyet Fatih Tekke’nin Manisaspor’una nefes aldırdı...
Ancak bu maç 2 Trabzonlu teknik adamında karşı karşıya kelmesine neden oldu. Bir tarafta Fatih Tekki, diğer tarafta Metin Diyadin...


AYKUT DEMİR’DE FORMA GİYDİ...
Trabzonsporlu eski oyuncu Aykut Demir’de bu maçta ilk defa forma giydi...

Maçın ardından her iki takımın teknik direktörü de düzenlenen basın toplantısında 90 dakikayı değerlendirdi.

İleri uçta ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten A.Ç Giresunspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, “Özellikle hücum anlamında sayı üretmekte ciddi sıkıntımız var. Yani beklentimiz olan oyuncularda özellikle ciddi sıkıntı yaşadık. Bu olduğu sürece zaten skor anlamında da sıkıntı olur. Maalesef maçların sonucunda 5 haftadır tek gollü gidiyor. Bizim sayı üretmek için hücum anlamında sıkıntımız var. Ligin başındaki üretmemizdeki sebep oyuncuların performansı artı önde oynama, coşku, istek... Hep beraber bunu başarmıştık. Biraz düştüğü anda böyle bir sıkıntı çıkabiliyor” dedi.

Bir basın mensubunun ‘İstifa düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Diyadin, “Benim adıma hiç problem yok. Bir mağlubiyette bu böyleyse benim adıma hiçbir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

Grandmedical Manisaspor cephesi

Maçta saha kenarında olan Grandmedical Manisaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke’nin yerine basın toplantısına yardımcı antrenör Hamit Cihan katıldı.

“Kazanmak için çıkmış olduğumuz bir müsabakaydı” diyen Cihan, “Şöyle ki sıralamadaki yerimiz bakımından 3 puana çok ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla hafta içinde bunun için program yapmıştık. Maçı kazandığımız için gerçekten sevinçliyiz. Zaman zaman topu ve alanı rakibe bırakmamıza rağmen kaleyi koruduğumuzu düşüyoruz. Bu şekilde de sonucu 1 gol ve 3 puanla tamamlamış olduk” dedi.