61SAAT SPOR SERVİSİ - ZÜBEYİR KARMİL

Trabzon’da yeni kurulan Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği Başkanı olarak gazetecilerle bir araya gelen Fatih Tekke, Trabzonspor’un son durumu hakkında şok değerlendirmelerde bulundu.

‘TRABZONSPOR’UN EKSİKLERİ KAPATACAĞIZ’
Derneğin kuruluş amacının Trabzonspor için yapılmış eksik şeyleri tamamlamak adına kurulduğunu anlatan Tekke, ‘Şuanki meydana gelmiş oluşturduğumuz derneğimiz yaklaşık 6-7 ay önce kurulmuş, Trabzonspor’un futbolunun gelişimine katkı sağlayacak ve bu uğurda asla geri adım atmayacak cesur insanların bir araya geldiği dernektir. İlkesel olarak şunu net ifadelerle söyleyebilirim Trabzon’da futbolu bilen birçok insan var fakat geçmiş dönemde özellikle yaşadığımız bir 10 – 15 sene zarfında Trabzon ve Trabzonspor’umuzun futbolu adına yapılmış maalesef eksik şeyler var. Bunları hem engellemek hemde burada bir duruş sergilemek adına kurulmuş bir dernek, inşallah Trabzon ve Trabzon futboluna hayırlı olur’ ifadelerini kullandı.

‘TRABZONSPOR’U TRABZON’DAN ÇIKARMAK SAYGISIZLIKTIR’
Trabzonspor’un Trabzon’dan çıkarmak isteyenlere sert çıkan Tekke, ‘Trabzon’da Trabzonspor’ un üzerinden özellikle son zamanlarda beni çok rahatsız eden Trabzonspor’ u Trabzon’ dan çıkartmak anlayışının olması, bunu ben bu kente yapılmış çok büyük bir saygısızlık olarak görüyorum.  Ama benim ve derneğimizin tanımı ne olursa olsun Trabzonspor’ u Trabzon’ dan çıkartmamak. Türkiye futbol tarihindeki en önemli yer Trabzon. Fakat Trabzon’ da bu ortak aklın olmadığını düşünüp dolayısıyla öngörülerim bu işler böyle devam ederse Trabzonspor’ un geleceği hakkında hiç olumlu düşüncelerim yok. Burada Fatih Tekke ve yönetim kurulu olarak Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği adına biz Trabzon’ dan ne Trabzonspor’ u nede Futbolu çıkartmamaya çalışacağız’ dedi.

‘TRABZONSPOR HERKESE BİRŞEY KATTI’
Trabzonspor’un şehre ve kişilere çok şeyler kattığının altını çizen Tekke, ‘Trabzonspor şuana kadar herkese bir şeyler vermiştir. Başta bizlere olmak üzere çok şeyler vermiştir. Bunun bir borcu vardır, bunu biz ortaya koymak zorundayız’ şeklinde konuştu.

TEKKE, ‘FUTBOL DİREKTÖRÜ OLMALIYSA BUDA FATİH TEKKE VEYA ARKADAŞLARI OLMALIDIR' DEDİM'
Trabzonspor’da futbolcu seçimlerinde hataların yapıldığını söyleyen Tekke, ‘Trabzonspor’da bir futbol direktörü olmalıysa buda Fatih Tekke veya arkadaşları olmalı' diyerek, ‘Bizi beğenen olabilir beğenmeyen olabilir, seven olabilir sevmeyen olabilir. Trabzonspor için neler yapabiliriz o öneml. Nasıl katkı sağlarız diye çalışmalar yapıyoruz. Kulübe olabilecek katkılarım varsa onları da paylaşıyoruz. Trabzonspor kongresinden  önce tüm  başkan adaylarıyla birebir görüşmelerim oldu. Onlara Trabzonspor’da  bir sportif direktör olmalı o da Fatih Tekke veya arkadaşları olmalıdır' dedim'' açıklamasında bulundu.

‘ŞEHİRDE TRABZONSPOR’UN KİMLİĞİ KAYBOLDU’
Şehirde Trabzonspor’un kimliğinin kaybolduğunu söyleyerek, ‘Trabzonspor’un ve futbolunun menfaati hariç hiçbir projede ben ve derneğim olmayacaktır. Bu şehirde Trabzonspor kimliğinin kaybolduğunu açık ve net bir şekilde görmekteyiz. Lütfen futbolumuzu bilenler futbolun içinden gelenler yönetsin, çok tehlikeli virajdayız Trabzonspor’ un yanında olmamız gerekiyor. Fatih Tekke olarak derneği boşver maça gitmemiz gerekiyor, Trabzonspor’ un yanında olmamız gerekiyor’ dedi.