Trabzonspor’dan Kerem Baykuş, Ebrar Cumur ve Koray Kılınç gibi isimleri kadrosuna katan İstanbulspor’un teknik direktörü Trabzonspor efsanesi Fatih Tekke 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel’e konuştu.

İstanbulspor ile TFF 1.Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor'un efsane ismi Fatih Tekke kiralık oyuncular, İstanbulspor'un son durumu, Trabzonspor'un yükselişi ve Djaniny ile ilgili açıklamalarda buludu.

3 İSİM POTANSİYELLİ

Trabzonspor’dan İstanbulspor'a kiralık gelen oyuncuları değerlendiren Tekke “Bu çocukların üçünde de potansiyel olduğunu düşünüyorum. Kısa sürede ne kadar gelişecekler burası önemli, iştahlılar isteklil oyuncular olduğunu söylemeliyim. 

Biz de bilgilerimiz özelinde gelmelerine müsade ettik. Gayet iyi gidiyorlar. Bu çocuklarla çok daha fazla zaman geçirmek lazım. Üç oyuncudan da memnunum. Önemli eksikliklerini düzeltirse rahat oynayabilecekler. Trabzonspor’a Türk futboluna bu tür genç oyuncuları kazandırabiliriz, baya vakit harcıyoruz. İştahlı ve istekliler umarım Türk futboluna kazandırırız. "

"TECRÜBELERİMİ AKTARIYORUM, İSTEMELERİ YETER"

Ümraniye maçında gol atarak İstanbulspor kariyerine hızlı başlangıç yapan Koray Kılınç’ı değerlendiren Tekke “Eksiklerini tamamlanmak için gayret sarfediyor. Eski oyuncu olarak tecrübelerimizle nasıl davranması gerekiyor bunu öğretiyoruz.  O istediği sürece yardım edeceğimi söyledim. Sadece Koray’a değil Ebrar ve Kerem’e de bunu ifade ettim. Sadece Trabzonspor’dan  aldığımız oyuncuları özelinde değil tümüne söyledim. Ekstralar yapıyor, buna cevap verirlerse farklı noktalara evrilebilirler.  Bazen de vermeyebilir. Daha fazla kalmalarını isterim ancak bu Trabzonspor ve İstanbulspor yönetimi arasında olan bir durum, herhangi bir inisiyatifim yok. 

"KORAY'IN CİDDİ POTANSİYELİ VAR"

Taktiksel anlamda, bireysel pozisyon ve gol vuruşunu olabildiğince çalışıyoruz. Sabırlı ve arzulu olmaları gerekiyor. Koray’ın ciddi potansiyeli var, Ebrar iyi ama güçlenmesi gerekiyor. Çok istekli olduklarını söylemem gerekiyor, hayatın devamında ne olur bilemeyiz. "

"ZOR LİG, ŞAMPİYON OLABİLİRİZ"

İstanbulspor’un şampiyonluk şansı ile ilgili görüşlerini aktaran Tekke, “Şu an için bulunduğumuz konumumuzun iyi olduğunu söylemeliyim. Bir problemimiz yok. Oyun içinde kendimizi geliştirmeliyiz benim felsefem oyuncuyu geliştirmek.  Konumumuzu koruyup lider olmak, şampiyonluğu olmak isteriz ama bunun pandemisi, sakatlığı gibi durumları var. Talihsizlikler olabiliyor, bu ligde 3 oyuncuyu kaybetmek büyük zaaf oluyor. Ümraniye’de bir kaza geçirdik ama oyuncularıma güveniyor bu sene olabileceğimizi düşünüyorum. Adana Demirspor, Samsun, Giresun ve Altay gibi takımlar var. Buradan 2 takım direkt çıkacak kolay bir durum değil. 

"BU ÖZLEM BİR YERDE BULUŞACAK"

Trabzonspor taraftarlarının İstanbulspor’a verdiği destekten ötürü mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Tekke, “Herkesin bi özlemi var, bu özlem elbet bir yerlerde buluşacak. Bazen duyguda bazen mekanda bir yerde buluşacak. Destekleyenlere teşekkür etmek lazım. Onların sevgisi aruzusu bana da fazla çalışma şevki veriyor. Desteklemeye ve bizi izlemeye devam etsinler.. " dedi. 

"TRABZONSPOR'UN OYUN OLARAK GELİŞMESİ LAZIM"

Trabzonspor’un yükselişini değerlendiren Tekke, “Takımının oyununda değişim gördüğümü söylemem, hafta hafta  geliştiğini söyleyebilirim. Takımda özgüven oldukça arttı. Orta sahada gözle görülür sıkıntılı durum var.  Şu an için takviyeyle beraber telafi edilmiş durumda ve aza indirgenmiş. Oyun olarak daha fazla gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Trabzonsporumuz şampiyonluğun her zamanki gibi adayıdır. Eldeki oyuncu grubuyla sakatlık, pandemi gibi sorunlar yaşanmazsa yarış sonuna kadar devam eder. "

"DJANİNY'İN CEZA SAHASI İÇİNDE OLMASI GEREKİYOR"

Son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle dikkatleri üzerine çeken Djaniny’i de değerlendiren “Bence iyi oyuncu, ama box’un (ceza sahası) içinde daha fazla buluşması gerekiyor. Oyun içinde olmaya çalışan biraz fazla topla oynamayı seven bir isim. Box’un etrafında daha fazla buluşursa etkili olabilir. Trabzonspor’un elinde bulundurduğu santrforlar arasında eni iyisi görünüyor. Forvet oyuncusu gol attıkça attırır. Box’un etrafında buluşması gerekiyor.”