Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim`e verilen 3 maçlık cezanın geriye kalan 2 maçlık bölümünü gelecek sezona erteledi. Terim, Fenerbahçe maçında takımının başında olacak. Fatih Terim, bugün savunma vermek üzere TFF'nin merkez binasına gitti. Tahkim Kurulu, tecrübeli çalıştırıcının cezasının ertelenmesine karar verdi. Beşiktaş derbisini locadan izleyen Terim, Cumartesi günü Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçında yedek kulübesinde yer alabilecek.

"Böyle bir olayın olmasını istemezdim"

Tecrübeli çalıştırıcı, TFF binasının çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğru bir karar olarak nitelendiriyorum. Federasyon sağduyulu davrandı. Sezon başından bu yana sağduyulu davranmaya çalışıyorum. Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Ümit ediyorum ki centilmence ve herkesin merakla beklediği bir maç olur" diye konuştu.

Devamı Gelecek Mi?

Tahkim Kurulu daha önce Emre Belözoğlu`na verilen tedbir kararını Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi ani bir karar ile kaldırmıştı. Tahkim`in bu kararı bundan sonraki maçlarda da aynı taviz her takıma verilecek mi sorularını akıllara getirdi?

Neden Ceza Verilmişti?

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e, Trabzonspor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası vermişti.


Tahkim Kurulu'nun kararında şöyle denildi:


"Galatasaray AŞ'nin Teknik Sorumlusu Fatih Terim ile ilgili PFDK'nın 04.05.2012 tarihli ve E.2011-2012/1129, K.2011 2012/1335 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2012/127 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Talep doğrultusunda duruşma açıldı.

Duruşmaya Galatasaray AŞ 'yi temsilen Av. Mahinur Dengiz ve Teknik Sorumlu Fatih Terim katıldı. Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi, tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve FDT'nın 105.maddesi dikkate alınarak Galatasaray AŞ'nin başvurusunun kısmen kabulü ile PFDK'nca teknik sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 43/1-c maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup henüz infaz edilmemiş olan 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 yıl süreyle oybirliğiyle ertelenmesine karar verildi"