İşte o açıklama...

Galatasaray'a devlet eliyle stat yapıldığını sürekli bağırarak gündeme getirenler diğer taraftan devletten bir çok arazi kapatarak bedavaya tesis yapmışlardır. Oysa Devlet bakanı Cemil Çiçek tarafından açıklanan resmi rakamlara göre devlet seyrantepedeki stadyumdan dolayı 250 milyon TL kazanmıştır. Fenerbahçe kulübünün sürekli olarak seyrantepeyi gündeme getirerek devletin çeşitli kurumlarından neler talep edip neler elde etiğini ve bunların da olumsuz haber olarak basında yer almamasının, bürokratik engellere takılmamasının, mimarlar odasınca dava açılmamasının ne kadar şaşırtıcı ve tesadüf eseri olduğunu aşağıda tek tek madde halinde görelim.

1- F.Bahçe kulübü öncelikle mülkiyeti hazineye ait olan Saraçoğlu stadı yanındaki 25 bin m2 lik hazineye ait arazi hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşma yapmış ve planlarda okul alanında bulunan bu arazinin ticaret alanı olarak planının değiştirilmesini gerçekleştirmiş ( Bu plan değişikliği imar yasasına aykırıdır.Mimarlar odası bu plana dava açmamıştır.) Bu bölgenin çok ama çok uzağında 3 adet okul inşaatı yapma sözü vermiştir ve yapılacak ticaret alanının yıllık gelirinden cüzi bir pay Milli Eğitime verilmesi anlaşması yapılmıştır. Oysa bu bölgedeki 25 bin m2 lik bir arazinin değeri değil 3 okul 15 okul yaptırılsa dahi bu arazinin maddi değerine ulaşamaz. Burada önce uzun yıllar kirala sonra ihale ile yok pahasına tapusunu al mantığı ile yola çıkıldığı aşikardır. Devlet aleni şekilde zarara uğratılmıştır. Ancak konuyu ne basın yazmış, ne de müfettişler araştırmıştır. Mimarlar odası da şehrin göbeğindeki bu olaya ses çıkarmamıştır. Spor kulübü olan Fenerbahçe devlet malı üzerinden holdingleşme yolunda ilk faaliyetini başarı ile gerçekleştirmiştir.

2- Ataşehir'de mülkiyeti Kadıköy belediyesine ait olan 60 bin m2 lik arazi; Toki tarafından kamuya ayrılması için Kadıköy belediyesine bedelsiz hibe edilen bu arazi Kadıköy belediyesi tarafından kimsenin ruhu duymayacak (sadece f.bahçe kulübü haberdar olacak şekilde) şekilde Bursadaki yerel bir gazeteye ilan verilerek ihale ilanı yapılmış ve (maddi açıdan kötü durumdayım diyen Kadıköy belediye başkanı Selami öztürk İstanbulun göbeğindeki 60 bin m2 lik bir araziyi bursadaki yerel bir gazeteye ilan veriyor.) Sadece Fenerbahçe kulübünün ihaleye girmesi sağlanmıştır. Doğal olarak Fenerbahçe spor kulübü bu araziyi (imarı spor alanı iken) yıllık 30 yıllığına ,çok cüzi bir miktara kiralanıyor. Daha sonra Fenerbahçe spor kulübü buranın imarını artırarak ve otel ,ticaret ,alışveriş merkezi olacak şekilde plan değişikliği yapılmasını sağlıyor. Burada inşaata başlıyor. İhaleden 2 yıl sonra da arsanın satışı için ihaleye çıkılıyor. Tabi Kadıköy belediyesinin paraya ihtiyacı var ya! 30 yıl üst kullanım hakkı başkasında olan arazinin ihalesine kim girer sizce.Tabi ki sadece üst kullanım hakkı elinde bulunan F.Bahçe kulübü. İhaleyi metrekaresi 1000 liradan alır. Halbuki hemen yanındaki arazi metrekaresi 4000 liradan satılmıştır toki tarafından.Devletin ne kadar zarara uğratıldığının açık bir belgesidir bu olay. Mimarlar odasından, bürokratlardan ve siyasilerden yine ses yoktur bu olaylar karşısında. Ülker burada şu anda inşaatı yapıyor ve bitirmek üzere. Spor kulübü olan Fenerbahçe ise holdingleşme yolunda devletin bir imkanını daha kullanarak çok önemli adım atmıştır. En önemlisi bununla yetinmeyen Fenerbahçe yönetimi arazinin inşaat emsalini 2.07 ye çıkarmak için çalışmaları yürütmektedir.Bunun anlamı inşaat alanının mevcuda göre 3 kat daha artması ve arazi değerinin 1 milyar dolara ulaşmasıdır. Bunun izahı var mıdır?

3- Yine Ataşehirde bulunan hazineye ait başka bir 50 bin metrekarelik arazi. Fenerbahçe kulübünün kiraladığı bu arazi tamamen yeşil alan. Kulüp yeşil alanın özel üniversite alanına alınması için belediyeye imar değişikliği talebinde bulunur. Önce mahalle muhtarı hayır burayı imara açamazsınız diyerek karşı gelir. Ancak aradan geçen süreç içinde nedense muhtarın fikri bir anda değişir. Cüzi bir yeşil bırakırsanız plan değişikliğinize karşı çıkmam der. Ve plan değişikliği gerçekleşir. Burada özel üniversite yapılacak ve bir öğrenci yıllık en az 15.000 TL vererek Fenerbahçe holding AŞ ye maddi katkıda bulunacak.

4- Düzce topuk yaylasında ormanın içinde tahsis edilen 150 dönümlük arazi. Tesislerin yapımı için de Spor Totodan 8 milyon dolar destek alnır. Arazi bedava ,tesis devletten. Peki bunlar neyin karşılığında ?.

5- Ankara İncek Gölbaşında tahsis edilen 32 dönümlük arazi. Neyin karşılığında?

6- Son olarak istanbulun en pahalı mahallesi olan Floryada karşılıksız 49 yıllığına kiralanan 4,5 dönüm arazi. Bu araziyi kim nasıl hangi hakla veriyor. Hazine burayı Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsis ediyor. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü de bedelsiz 49 yıllığına F,Bahçe'ye veriyor. Çok gizli ve sessiz çalışmalar ile . Say say bitmiyor. Tüm bunlar gerçekleşirken kimsenin ruhu duymuyor. Ama Seyrantepe de hiçbir zaman gündemden düşmüyor. Sözde spor kulübü olan Fenerbahçe de holdingleşme yolunda hızla devam ediyor, hem de Limitsiz Peşkeşler , Gizlenen Gerçeklerle. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir spor kulübü devlet tarafından bu kadar destek görmedi. Yukarıda sayılan konuların ne eşitlikle , ne adaletle , ne de yasalarla izah edilir yanı yok. 2-3 milyar dolar değerindeki bu araziler bedelsiz olarak fenere verilerek tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyor.