Trabzonspor’a kısa sürede sağladığı uyum ve yaptığı katkıyla ara transferin en flaş isimlerinden olan Olcan Adın’ın Sivasspor mücadelesinde son anda kadrodan çıkarılmasının sebebi belli oldu... Buna göre aslında her şey geçtiğimiz haftalara dayanıyor. Önce milli takımın Slovakya ile oynadığı özel maçta hafif sakatlığına rağmen yaklaşık 1 saat süre alan genç futbolcunun asıl darbeyi ise İnönü’deki Beşiktaş kapışmasında yediği ortaya çıktı. Bordo-Mavili oyuncunun ağrılarına rağmen kritik maçta görev istediği ve bu şekilde oynadığı öğrenildi. Mücadele olarak üst düzeyde geçen karşılaşmanın neticesinde de Olcan’ın ağrıları arttı ve hafta boyunca kontrollü olarak çalıştı. Sivasspor maçından önce ise son kontrolleri yapıldı, durumu kendisine soruldu ama bu kez alınan yanıt Beşiktaş sınavından farklıydı: Oynayamam, çok ağrım var...

Derbilerde oynayacak
Sağ ayak bileğinde kemik ödemi olduğu kaydedilen Olcan Adın’ın normal sezonun 4 haftalık periyodunun tamamında forma giyme ihtimalinin bulunmadığı belirtildi. Genç futbolcunun ancak dinlendirilerek, kontrollü şekilde sahaya çıkacağı vurgulandı. Yani bir başka deyişle teknik direktör Şenol Güneş, takımın en formda oyuncusu olan Olcan’ı kritik karşılaşmalara, yani Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerine saklayacak.

Uzman Doktor İbrahim Şahin
Olcan’ın ödeminin ne boyutta, ağrılarının ne şiddette olduğunu bilmiyorum. Ancak sadece genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, kemik ödemi dediğimiz problemin tek tedavisi dinlenmek. Bu tip ağrılarda ve sorunlarda yeni yüklemeler sorun yaratır. Ödemin derecesine göre 10 gün ya da 1 aylık tedavi öngörülebilir.