3 Temmuz sabahı başlayan ve 1 yıldır gündemin en önemli maddelerinden biri olan şike iddialarının doğurduğu Futbolda Şike Davası'nda karar verildi.

AZİZ YILDIRIM'A 6 YIL 3 AY CEZA

 

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşması görüldü. Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Yıldırım "tutuklulukta geçen süre" gözönüne alınarak tahliye edildi.

"FEDERASYON HEMEN İSTİFA ETSİN"

 

Mahkemenin kararı sonrası birçok isim konuyla ilgili görüş bildirirken, en sert açılama Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, kararın açıklanması sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun acilen istifa etmesi gerektiğini belirterek: "Aziz Yıldırım şikeden ceza almasaydı sadece çete kurmaktan ceza alsaydı Futbol Federasyonu kendini kurtarabilirdi ama bugünkü duruma baktığınız zaman Futbol Federasyonu'nun bütün kurullarıyla istifa etmesi gerekiyor. Türk adaleti böyle bir kararı delillere dayanarak aldıktan sonra herhangi bir delile dayanmayarak alınan Futbol Federasyonu kararının bir geçerliliği olmaması gerekiyor. Tabii futbol hukuku başka bu tarafın hukuku başka ikisinin birbirini etkilemesi mümkün değil. Ancak bu karar sonrasında UEFA'dan Fenerbahçe'ye büyük bir ceza gelme ihtimalinin arttığını söylemek mümkün." dedi.