2010 -2011 sezonunu şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe'nin Yenice ilçesinde bulunan taraftarları tarafından ilçe meydanına asılan Fenerbahçe bayrağının yerinden sökülerek yakılması sonrası açılan davada Ersin A. ve Halim B. 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Pazartesi günü cezaevine girecek olan Ersin A., geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe taraftarlarının kendilerini sürekli tahrik etmeleri sonucu asılan bayrağı keserek yaktıklarını söyleyerek, "Yaklaşık 1 yıldır süren dava sonucu 4 ay kesinleşmiş hapis cezası aldık. Bizlere verilen bu kararı ağır bir karar olarak görüyoruz. Kesinleşmiş olan bu cezamızı cezaevine girerek ödeyeceğiz ama Fenerbahçe spor kulübü bayrağının yakılması 4 ay hapis cezası ise Türk bayrağını yakanlara ceza veriliyor mu. Her ne kadar
yaptığımız işten pişman olsak ta yapacak bir şey yok" dedi.

Hasan B. ise üzüldükleri tek nokta Fenerbahçeli olan bir Emniyet Amirinin kendilerine yaptığı hareket ve sözler olduklarını ifade ederek, "Bir komploya kurban gittiğimizi sanıyorum. Ben her ne kadar Trabzonspor taraftarı olsam da, dünya da görülmemiş olan bir taraftar bayrağının yakılmasına böyle bir ceza verilmesi ilginç. Türkiye'de sadece bir taraftar bayrağı değil çok sayıda bayrak yakılıyor. Türk bayrağını dahi yakanların ceza aldığını düşünmüyorum" diye konuştu.