Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş derbi maçta karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yalnız kadın ve çocuk taraftarların yer aldığı derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0'lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.

AYKUT KOCAMAN TEK DEĞİŞİKLİK YAPTI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisinde takımını, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Borussia Mönchengladbach maçının 11'inde tek değişiklik yaparak sahaya sürdü. Kocaman, Alman ekibi karşısında deplasmanda alınan 4-2'lik galibiyetin ardından, derbi maçta savunmadaki Bekir İrtegün-Yobo değişiminin dışında bir değişiklik yapmadı.

Mönchengladbach maçı öncesi dizinde yaşadığı şişlik nedeniyle bu maçta yedekler arasında yer alan bulunan Yobo, Beşiktaş derbisinde Bekir İrtegün'den formayı aldı. Fenerbahçe'de soğuk algınlığı geçiren Mehmet Topuz, Beşiktaş derbisinin 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. Teknik direktör Kocaman, hasta olan Mehmet Topuz'un yanı sıra, Bienvenu, Orhan Şam, Özgür Çek, Serdar Kesimal, Sezer Öztürk ve Salih Uçan'a derbinin kadrosunda yer vermedi.

SAMET AYBABA'NIN DERBİ TERCİHLERİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe derbisinde, geçen haftaki Sivasspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sivasspor maçında ilk 11'de görev yapan Filip Holosko'yu derbide yedek soyunduran Aybaba, bu futbolcunun yerine savunma oyuncusu Tomas Sivok'a şans tanıdı.

Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu sezon tüm lig maçlarında savunmanın solunda görev verdiği Uğur Boral'ı bu kez orta sahanın soluna alırken, bu bölgede Fransız futbolcu Julien Escude'yi görevlendirdi. Savunmanın göbeğinde Sivok-İbrahim Toraman ikilisi oynarken, savunmanın sağında da Roberto Hilbert forma giydi.

Uğur Boral, Beşiktaş formasıyla ilk kez eski takımı Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akyüz, Ersan Gülüm, Hasan Türk, Batuhan Karadeniz ve Filip Holosko yer aldı.

FENERBAHÇE İLERİDE, BEŞİKTAŞ GERİDE
Karşılaşmanın ilk dakikalarında Fenerbahçe oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Orta sahada rakibine yakın oynayan ve pres yapan Beşiktaş, sarı-lacivertlilerin pas varyasyonlarını durdurdu. Öncelikle rakibine boş alan bırakmayan Beşiktaş hızlı ataklarla ileride bekleyen Almeida'yı pozisyona sokmaya çalıştı.

SOW'DAN HARİKA BİR RÖVEŞATA
Beşiktaş ceza sahasına kanatlardan yüklenmeye çalışan Fenerbahçe, ilk ciddi atağında golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına gelen ortayı Kuyt kafayla Sow'a indirdi. Senegalli golcü röveşatayla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ BASTIRDI AMA...
Yediği golün ardından yaşadığı şoku kısa sürede üzerinden atan Beşiktaş, Fenerbahçe kalesine daha fazla gitmeye başladı. Uğur Boral ile ciddi bir gol pozsiyonu yakalayan Beşiktaş'ta Veli'nin bir şutunda da Volkan Demirel'e takıldı. Beraberlik bulabilmek adına savunmasını da zaman zaman orta sahaya kadar çıkartan Beşiktaş, ilk yarıda başka ciddi bir tehlike üretemedi.

GÖKHAN GÖNÜL'Ü BEŞİKTAŞ DURDURAMADI
Beşiktaş'a boş alan bırakmayan Fenerbahçe, ilk ayrının sonlarına doğru derbide iki farklı öne geçti. Kuyt ile verkaç yapan Gökhan Gönül'ü Beşiktaş savunması durduramayınca; başarılıs ağ bek oyuncusu ceza sahasına girer girmek yaptığı sert vuruşla McGregor'u mağlup etti. Escude'nin, Fenerbahçe'nin iki golünde de rakiplerini durduramaması dikkat çekti. Bu golle Fenerbahçe ise ezeli rakibi Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

AYBABA'DAN DEĞİŞİKLİKLER
İkinci yarıya Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba değişiklikle başladı. Aybaba, Escude'yi oyundan alırken Holosko'ya görev verdi. Holosko oyuna girdikten sonra sağ kanada geçerken; Olcay sol kanatta görev yaptı. Uğur Boral ise Escude'nin yerine sol beke geçti. Maçın 56. dakikasında ise Uğur Boral Yerini Ersan Adem Gülüm'e bıraktı.

BEŞİKTAŞ ATAK YAPAMADI, BİR DE 10 KİŞİ KALDI
Maçta geride olan Beşiktaş ikinci yarıda Fenerbahçe kalesine gitmekte ciddi anlamda zorlandı. Siyah-beyazlı rakibine kendi yarı alanın ortasında yaptığı müdahalelerle durduran Fenerbahçe, kalesinde tehlike yaşamadı. Derbide istediği futbolo sergileyemeyen Beşiktaş'ta 52. dakikada ilk sarı kartını gören Veli Kavlak, 6 dakika sonra ikinci kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

GÖKHAN GÖNÜL DERBİYE DAMGA VURDU
Veli Kavlak'ın Cristian Baroni'ye yaptığı faul ardından kullanılan serbest vuruşta Caner Erkin ceza sahasına sert bir top gönderdi. Siyah-beyazlı takımın kale sahası içinde yaşanan karambolde Gökhan Gönül meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 3-0 yaptı. Sarı-lacivertli takımın sağ bek oyuncusu Gökhan gönül maçta ikinci golünü atarak, derbiye damga vurdu.

KRASIC DİREĞE TAKILDI, BEŞİKTAŞ SONUCA GİDEMEDİ
Maçta 3-0 geriye düşmesinin ardından Beşiktaş tüm riskleri alarak Fenerbahçe kalaesinde gol ve goller bulmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar bu düşüncesinde başarılı olamazken; Fenerbahçe tüm hatlarıyla yarı sahasına çekildi. Beşiktaş zaman zaman tehlikeler üretirken; Fenerbahçe'de oyuna sonrada giren Krasic'in bir topu direkten döndü. Maçta başka gol olmayınca derbide Fenerbahçe 3 golle, 3 puana ulaştı.