61saat Haber Servisi -

Dün öyle, bugün böyle!

Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda kazandığı fakat şike operasyonu sebebiyle gasp edilen şampiyonluğunun sembol tarihi olan 3 Temmuz, farklı çevrelerde haklı davayı karalamak adına ''kumpas'' olarak adlandırılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere kısa zaman önce yaptığı seçimle birlikte ''tam 20 yıldır'' Fenerbahçe başkanı olan Aziz Yıldırım'ı başkanlıktan gönderen ve deyim yerindeyse bayram havasına bürünen Fenerbahçe camiası, bugün takvimlerin 3 Temmuz tarihini göstermesiyle birlikte Aziz Yıldırım'ın mağdur profiline oturtulduğu ve alt metninde kılıçların çekildiği bir açıklama yayınladı. 

Tüm şahıs ve kurumlardan ''hesap sorulacağını'' ...

3 Temmuz Şike Süreci'ni kendi perspektiflerinden gören bir açıklama ile ''kumpas'' adı altında işleyen, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS: Court of Arbitration for Sport) gibi uluslararası kurumlar yerine her fırsatta Fenerbahçe'yi kollayan yerel yargı organlarının kararlarına yer veren açıklamada ''Fenerbahçe'ye kast eden tüm şahıs ve kurumlardan hesap sorulacağını...'' belirten bir cümle de yer alıyor.

''Trabzonspor'a elimi uzatacağım'' demişti

Öte yandan Yıldırım'ın ardından başkan olarak seçilen Ali Koç'un ''Trabzonspor'a elimi uzatacağım'' açıklamasının, yayınlanan bu mesajla birlilkte nasıl bir anlam kazanacağı taraftarın takdirine kaldı.

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması

"Türkiye Cumhuriyeti ve spor tarihimizin en alçak kumpaslarından biri olan, 3 Temmuz Şike Kumpası’nın üzerinden tam 7 yıl geçti.

Eski Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimizin özgürlüklerinin gaspıyla başlayan, sonrasında kulübümüze maddi – manevi sayısız hasar veren bu süreç içerisinde, Fenerbahçe’nin en önemli gücü, dünyanın en güzel taraftarının canı pahasına ortaya koymuş olduğu özgürlük mücadelesi oldu. Fenerbahçe’sine sahip çıkan binlerce Fenerbahçeli, yıllarca gözyaşı döktü, üzüldü, ancak avazı çıktığı kadar bağırmaktan da geri durmadı “Fenerbahçe YIKILMAZ” diye…

Ancak Fenerbahçeli, kendisine yaşatılan zulmü hiçbir şekilde unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri olarak, kulübümüzü sürekli olarak yıpratan ve milyonlarca Fenerbahçelinin son 7 yıldır bir an önce sonuçlanmasını beklediği Yargıtay sürecinin artık beraatle son bulmasını, tertemiz kulübümüzün kamuoyu vicdanında tescillenmiş olduğu masumiyetinin, Yargıtay nezdinde de gerçekleşmesini bekliyoruz.

Camiamızın, 3 Temmuz ile ilgili tüm beklentilerinin sonuna dek farkındayız ve Fenerbahçe’nin gasp edilen hakları, maddi kayıpların telafisi için tüm hukuki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yargıtay’dan çıkacak olan beraat kararıyla birlikte, gereken tüm hukuki girişimler, yine camiamızın bizlere vereceği enerji ile başlatılacak.

Kumpasın 7.yılında, Fenerbahçe’ye kast eden tüm şahıs ve kurumlardan hesap sorulacağını yineliyor, tüm camiamıza saygılarımızı sunuyoruz."