Fenerbahce.org'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Bizler, bu güne kadar,  Fenerbahçe Spor Kulübü’nü her zaman siyasetten uzak tutmaya çalıştık ve Fenerbahçe’nin siyaset üstü bir kurum olması için büyük bir hassasiyet ve özen gösterdik.

Ancak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerine katılacak  3 partinin Trabzon adayları Süleyman Soylu, Haluk Pekşen ve Koray Aydın’ın, sırf mahalli düzeyde oy devşirme gayesi ile  3 Temmuz Kumpası’na yönelik, kulübümüzü hedef alan açıklamalar yaptıkları, söylemlerinde hiç bir hassasiyet ve özen göstermedikleri görülmektedir. Gerek Kulüp olarak gerekse camia olarak bizler, söz konusu bu partililerinin popülist demeçlerini dikkatle ve esefle takip etmekteyiz. Ancak bu tip söylemlerin bu adayların bağlısı oldukları partilerin yönetimleri tarafından da sadece sessizce izlendiğini üzülerek görmekteyiz.

Bahse konu milletvekili adaylarının üyesi bulundukları 3 siyasi partinin liderlerinden de konunun hassasiyetine uygun şekilde sağduyuyla hareket etmelerini bekliyor, kendilerini adaylarının bu tip sorumsuz söylemleriyle ilgili olarak göreve davet ediyoruz.
ILAN

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ