Fenerbahçe Kulübü, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yüksek Divan Kurulu toplantısı düzenliyor. Kulüp üyelerinden Fenerbahçe'yi ligden çekme yetkisinin isteneceği ve bu tarihi kararın oylamaya sunulacağı öğrenildi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir açıklama yapıyor;

2011 yılı bizim için muhteşem sportif başarılar yaşadığımız bir yıl oldu. 2011 yılında yaşanmaya başlayan malum süreç Türk futbolunu olumsuz etkiledi. Kulübümüzün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalarda bizleri son derece üzmüştür. Yazılan senaryonun uygulanması Türk futbolunu büyük bir kaosa sürüklemiş ve Fenerbahçe camiası yok sayılmıştır.

6 ay boyunca ilgili ilgisiz herkes Fenerbahçe'den konuşmuş ağızlarından köpükler saçarak Fenerbahçe'ye linç girişiminde bulunuldu. Tarafsız olması gereken bazı bakanlar, milletvekilleri billinçli ya da bilinçsiz bu linç kampanyasında bulunuldu. Kulübümüz kamuoyu vicdanında suçlu ilan edilmeye çalışıldı. Yöneticilerimize isnat edilen suç ne olursa olsun camiamız bunları hak etmedi. Başkanımız ve arkadaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılacağına inanıyoruz. Fenerbahçe bu yapılanları unutmayacak ve de unutturmayacak. Suçlamaları kabul etmiyor ve reddediyoruz.

Buradan tekrar beyan ediyoruz, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur.

UEFA ve Tff'nin ortak girişimiyle verilen men cezasına karşı CAS'ta dava açtık. 58. madde hükümlerinin değiştirilmesini kesinlikle istemiyoruz. Biz kendimizi biliyoruz. Yarım puan silinmesini bile kabul etmiyoruz.Biz adil yargılanma istiyoruz. Adı geçen herkes için adil bir yargılanma istiyoruz. Tff, tarafından yürütülecek idari soruşturma sağlıklı bir şekilde sürdürülmeli.Bu sürecin dar bir takvimle sığdırılmasını reddediyoruz. Her fırsatta aslında olmayan UEFA sopasının gösterilmesini anlayamıyoruz.Cornu'nun ifadesinin CAS dosyasından çıkarılmasını avukatlarımız engelledi.